• Català
  • Castellano
  • English

Resultats 51 - 60 de 3023

Hemeroteca/Urbanisme i Ordenació del Territori
Amb un període d’execució de 3 mesos, aquest projecte estarà executat abans de la temporada d’estiu Avui s’ha fet públic l’anunci d’adjudicació definitiva del contracte de l’obra construcció d’accés a l’hospital de Formentera des de la carretera PM-820, que en aquests moments està pendent de les últimes expropiacions per a donar inici a les obres. Aquest projecte, amb un pressupost inicial d’un mil·lió d’euros, s’ha adjudicat definitivament per l’import de 598.751,67 euros, IVA exclòs, a l’empresa espanyola Naves i Conduccions S.A. La futura rodona que donarà accés a l’hospital de Formentera, connectarà amb la futura via perimetral al sud del nucli urbà de Sant Francesc, que a més a més comptarà amb una vorera peatonal adoquinada per arribar des del poble fins a l’hospital. Aquest projecte va néixer com a resposta a la necessitat d’un accés a l’àrea sociosanitària amb les condicions de seguretat pertinents, donat l’elevat nombre de girs a l’esquerra que es realitzen. A més a més, el fet de facilitar la connexió amb la futura variant de Sant Francesc i amb les instal.lacions esportives del camp de futbol, també fan evident la seva necessitat. A la part central de la rodona s’ubicarà una escultura en honor a la posidònia, que anirà envoltada de vegetació. El diàmetre exterior de la rotonda d’accés serà de 38 metres, mentre que el diàmetre interior serà de 22 metres. Aquest ha estat un dels motius del retard que ha patit el projecte de construcció d’accés a l’hospital, ja que la mida proposada al projecte inicial no estava adeqüada a la realitat de Formentera. D’aquesta manera, el tamany de l’actual projecte és equivalent a la única rotonda existent a l’illa fins a dia d’avui. Aquest projecte, compta amb un període d’execució de 3 mesos, i s’emmarca dins el Pla de Carreteres signat amb el Ministeri de Foment al novembre del 2009.
Dimecres, 13 Gener 2010 | 8047 hits | Imprimeix | PDF |  Correu electrònic | Report
Cultura i Patrimoni/Exposicions
Aquesta sala és possible gràcies a un conveni de col·laboració entre el consell Insular i l’Entitat bancària de La Caixa. Ubicació: carrer de Jaume I de Sant Francesc Xavier. Horari: de dilluns a divendres de 10 a 14h, però aquest pot variar en funció de l’exposició L’entrada és gratuïta. Les inauguracions són els dilluns a les 20.00h Contacte: Àrea de Cultura i Patrimoni del Consell Insular de Formentera tel. 971 32 12 75 · fax 971 32 12 76 cultura@formentera.es
Dijous, 19 Agost 2010 | 7380 hits | Imprimeix | PDF |  Correu electrònic | Report
Hemeroteca/Urbanisme i Ordenació del Territori
El clima i la geografia de Formentera determinen l'estat de les articulacions de la nostra illa, que, a causa de l'afluència de pluges, requereixen d'un manteniment periòdic. Respecte d'aquesta qüestió, la conselleria d'Infraestructures, juntament amb el Consorci Formentera Desenvolupament, disposen d'una brigada encarregada del manteniment de camins amb el mètode tradicional, composada per un equip de 4 persones, que treballen gràcies a l'adquisició de nova maquinària industrial, valorada per un import de 300 mil euros. Per tal de determinar les actuacions prioritàries, els serveis tècnics del Consell de Formentera han elaborat 2 projectes tècnics per a l'arranjament de 17 camins rurals, entre els quals destaquen el Camí d’es Brolls, de 4.340,36 m o el Camí de s’Estufador, a la Mola, amb la rehabilitació de 2.924,69 metres. En total es rehabilitaran 16 quilòmetres de camins de terra, amb el sistema tradicional, conservant tots els elements patrimonials que els envolten i caracteritzen, com les parets de pedra seca o les pendents.
Dissabte, 10 Octubre 2009 | 9204 hits | Imprimeix | PDF |  Correu electrònic | Report
Hemeroteca/Medi Ambient
La consellera de Medi Ambient i Noves Tecnologies del Consell de Formentera, Silvia Tur, ha presentat avui en roda de premsa l’adhesió del grup Eroski a la iniciativa Formentera sense plàstic, naturalment, destacant les següents consideracions: Fins data d’avui, i com s’ha pogut constatar amb les inspeccions realitzades pel Consell Insular de Formentera, alguns establiments d’alimentació no estan acomplint l’ordenança reguladora del servei de recollida i transport de residus sòlids urbans. Un dels principals problemes en l’incompliment es la manca d’estoc de bosses que puntualment s’està travessant i que la setmana vinent quedarà solucionat, amb l’arribada d’un milió de bosses, tal com s’ha compromès l’empresa distribuïdora. Tan aviat com arribin, es començaran a distribuir i a cobrar-les exactament com estava previst a l’ordenança. Per causa de les dificultats d’abastament, el Consell Insular de Formentera està essent més flexible en l’aplicació de l’ordenança. Val a dir que una vegada s’hagi solucionat el problema de la distribució el Consell Insular de Formentera vetllarà pel compliment estricte de tots els establiments. Pel que fa al disseny de les bosses de fècula de patata, el grup Eroski ha acceptat adoptar el mateix logo que la resta de comerços adherits a la campanya Formentera sense plàstic, naturalment. La conselleria de Medi Ambient de Formentera té com a objectiu reiterar el compromís de vetllar pel compliment d’aquesta iniciativa de forma igual per a tots els comerços d’alimentació. A partir de l’arribada de la següent remesa de bosses biodegradables, una tècnica s’encarregarà de supervisar el compliment del projecte tal com està estipulat a l’Ordenança municipal.
Dimarts, 09 Febrer 2010 | 8307 hits | Imprimeix | PDF |  Correu electrònic | Report
Hemeroteca/Medi Ambient
La conselleria de Medi Ambient del Consell Insular de Formentera està duent a terme un projecte pioner a Espanya. Es tracta d’un projecte que té com a objectiu substituir de manera progressiva les bosses de plàstic per a bosses biodegradables. Aquesta iniciativa neix per la problemàtica generada pel consum descomunal de bosses de plàstic a la nostra illa. En ser elaborades a partir de productes derivats del petroli, son altament tòxiques i tarden una mitja d’entre 400 i 1000 anys en desfer-se. Es calcula que el consum de bosses de plàstic per persona és de 238 bosses a l’any a Formentera, i a escala mundial s’estima que es consumeixen 5 bilions de bosses a l’any. Per aquest motiu, des de la conselleria s’estan realitzant reunions amb la Petita i Mitjana empresa d’Eivissa i Formentera per tal d’establir una sèrie de paràmetres a l’hora de engegar el projecte, que s’aplicarà als comerços d’alimentació en general. Alguns dels punts acordats son que el preu de les bosses no pot excedir de 5 cèntims, que els negocis adscrits a la iniciativa comptin amb un segell distintiu i que es dugui a terme mitjançant un conveni. Tots els interessats en participar-hi, tindran la responsabilitat de desfer-se de les bosses de plàstic i substituir-les per les bosses biodegradables. Pel que fa a la campanya de sensibilització, des del Consell es donarà una senalla per família per tal de motivar a la gent a utilitzar els elements tradicionals de compra. L’adquisició de les bosses biodegradables aniran a càrrec dels establiments durant el primer any, mentre que la resta de despeses seran cobertes per la Fundació Balears Sostenible i el Govern Balear. La finalitat és que passat el primer any, el Consell de Formentera cobreixi el cost de les bosses biodegradables, per tal que els comerciants no tinguin cap despesa. En vista als resultats una vegada es posi en marxa la campanya, s’espera la seva progressiva adaptació a la normativa europea i nacional en matèria de consum de bosses comercials. Aquesta acció entraria dins el Pla Nacional de Residus 2007-2005 que contempla la reducció del 50% de les bosses de plàstic per al 2010. Un projecte organitzat per la conselleria de Medi Ambient, amb la col·laboració de la Fundació Balears Sostenible i la Direcció General de Canvi Climàtic i Educació Ambiental.
Dissabte, 21 Març 2009 | 8671 hits | Imprimeix | PDF |  Correu electrònic | Report
Hemeroteca/Medi Ambient
Des d’ara, els comerços alimentaris cobraran les bosses de fècula de patata biodegradables a 5 cèntims La conselleria de Medi Ambient del Consell de Formentera repartirà fins a mitjans del mes de febrer un total de 886.000 bosses de fècula de patata als comerços d’alimentació, en el què ha estat la 1ª fase del pla de substitució de les bosses de plàstic amb la implantació del projecte "Formentera sense plàstic, naturalment". Aquesta iniciativa, presentada el passat 8 de Juliol, va néixer amb l’objectiu d’incentivar a residents i visitants en l’adopció de mesures de consum sostenibles i reforçar la imatge turística de l’illa com a destinació que viu eminentment del seu patrimoni natural i que el respecte com a tal. Amb l’entrada del 2010, es dona per acabada la fase introductoria del projecte i s’inicia la fase de consolidació, en la què tots els comerços d’alimentació de l’illa tenen l’obligació de fer la distribució entre els seus clients, previ pagament de 5 cèntims d’euro per unitat. Formentera s’ha consolidat com a pionera a l’estat espanyol amb la posada en marxa d’aquest projecte, que ha comptat amb el consens dels comerciants i la Petita i Mitjana Empresa de Formentera, i que a dia d’avui ha repartit 866.000 bosses biodegradables i uns 2000 senallons a les famílies de l’illa. En total, s’han superat les expectatives inicials, que preveïen la distribució de 700.000 bosses de fècula de patata, i s’espera que entre gener i feber es reparteixin 20.000 bosses més, així com els 1500 senallons restants que es troben actualment a la conselleria de Medi Ambient de Formentera. Per a garantir la bona acceptacció entre els comerços i la ciutadania, des de la conselleria de Medi Ambient es disposa d’una persona encarregada de vetllar pel compliment de les condicions marcades a l’Ordenança Municipal de Residus, aprovada en sessió plenària el passat 4 d’Agost amb les modificicacions que implicava la implantació d’aquest nou projecte sostenible. La novetat per a enguany és la posada en marxa d’una nova campanya de comunicació informant del cobrament de les bosses de fècula de patata, amb l’edició de 100 adhesius/distintius que informaran de les noves condicions del projecte , així com 100 displays amb un tamany de 10x20 amb la mateixa informació, i que es distribuiran als 55 comerçops adscrits a aquesta iniciativa. Recordem que aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a la conselleria de Medi Ambient del Consell Formentera, amb la col·laboració de la conselleria de Medi Ambient del Govern Balear i la Fundació Balears Sostenible. El projecte ha comptat amb un pressupost d’aproximadament 85.000 euros.
Divendres, 08 Gener 2010 | 8170 hits | Imprimeix | PDF |  Correu electrònic | Report
Hemeroteca/Medi Ambient
Les ponències d’aquesta edició informaran de la Llei de Costes i les Salines de Formentera La consellera de Medi Ambient i Noves Tecnologies del Consell Insular de Formentera, Silvia Tur, ha presentat avui en roda de premsa la realització de les II Jornades de Gestió del Litoral, amb l’objectiu de fomentar la sostenibilitat i la preservació dels valors de la costa a Formentera. En l’edició passada aquestes jornades es varen centrar en la importància de la posidònia per a mantenir l’equilibri de les platges, i en aquesta ocasió es farà la divulgació dels efectes de la llei de costes en la protecció del litoral a Formentera i un monogràfic de les Salines de l’illa, dividides en dos jornades que comptaran amb ponències d’experts en aquesta matèria. Aquestes jornades comencen el proper dissabte 13 de Març i van dirigides a empresaris i treballadors del sector turístic, així com a guies turístics i touroperadors, ja que donades les característiques úniques del litoral de Formentera, constitueix un dels majors atractius de l’illa i un dels principals motors econòmics. L’objectiu que es té des de la conselleria de Medi Ambient és el de divulgar els valors de la costa de Formentera i donar eines als professionals dels sector turístic perquè donin a conèixer als visitants totes les actuacions dirigides a la conservació i protecció de l’entorn natural de l’illa, així com informar de les lleis de protecció territorial que afecten a Formentera. Des de les 9:30 hores del matí fins a les 13:30 hores es farà un recorregut pels aspectes més importants a tenir en compte com són els efectes de la Llei de Costes i el seu reglament de desenvolupament sobre el litoral de Formentera 22 anys després de la seva aprovació, programes de regeneració i conservació del litoral, l’ordenança de platges municipal i el seu model de gestió, pioner a les Illes Balears, o la importància de les salines en l’ecosistema litoral i una retrospectiva del passat, el present i el futur de la producció salinera a l’illa. Entre els ponents destaquen el subdirector de sostenibilitat de Costes del Ministeri de Medi Ambient, Carlos Peña Martínez o Bernardí Gelabert, professor de Geodinàmica a la Universitat de les Illes Balears. Els interessats es poden inscriure a la conselleria de Medi Ambient i Noves Tecnologies del Consell de Formentera de manera gratuïta o bé a través del telèfon 971 32 10 87 (ext. 7).
Dimarts, 09 Març 2010 | 7530 hits | Imprimeix | PDF |  Correu electrònic | Report
Hemeroteca/Medi Ambient
La conselleria de Medi Ambient de Formentera inverteix en equipament i infrastructures per a millorar les condicions del Parc de Bombers Les obres d’adeqüació de l’actual Parc de Bombers, ubicat a la carretera de La Savina, s’han adjudicat definitivament a l’empresa Construccions Pep Sala S.L, el què suposa el seu inici de manera imminent. Aquestes obres tenen un període d’execució de sis mesos des del seu començament, i compten amb una partida pressupostària de 140.703,31 euros, IVA inclòs. El projecte d’adeqüació del Parc de Bombers, consisteix en millorar la capacitat i la distribució de l’actual edifici per tal de guardar i mantenir els vehicles, propietat del Consell i, possibilitar una major agilitat durant les maniobres d´entrada i sortida en casos d’emergència. Recordem que actualment aquesta instal.lació està en precari i la zona de garatge on guardar els vehicles ès insuficient. Així mateix, s’adeqüarà l’espai existent amb noves taquilles, un vestidor, una àrea de descans, un espai d’oficina i banys per al personal de guàrdia, el què significarà una millora molt important de cara al personal. El Parc de Bombers es composa d´un equip humà de 5 bombers voluntaris que duen a terme totes les tasques de prevenció i actuació en cas d’incendi. De cara a l’any 2010 està previst augmentar l´inversió en aproximadament 30.000 euros que es destinaran sobretot a adquisició de mobiliari i nou equipament per als bombers. Durant l´exercici 2009, la conselleria de Medi Ambient, com a responsable directe d´aquest servei d´emergències insular, ha destinat un total de 12.000 euros amb l’adquisició de bombones d’oxígen, compresors portàtils, entre altre material, a més de la compra, a finals del 2008, d´un nou camió cisterna amb una capacitat de 4500 litres. Amb aquesta adquisició, ja són 4 els vehicles que conformen la flota del Parc de Bombers. La feina desenvolupada pel cos de Bombers proporciona un suport logístic molt important tant a la Direcció General d’Emergències com a IBANAT, ja que juntament amb l´agrupació de voluntaris de Protecció Civil de l´illa conformen els mitjans amb què compta Formentera en matèria de prevenció i seguretat en casos d’incendi. La imminent adeqüació del Parc de Bombers significarà un avanç en l’eficàcia i la rapidesa de les actuacions, a més de millorar les condicions de feina dels treballadors.
Divendres, 11 Desembre 2009 | 7939 hits | Imprimeix | PDF |  Correu electrònic | Report
Hemeroteca/Turisme
La conselleria de Turisme del Consell de Formentera ha informat avui que la Fira BTL de Lisboa, iniciada el passat 13 de gener fins aquest proper diumenge, està tinguent molt bona acollida entre el mercat portuguès, tal com ha confirmat la representant de la conselleria de Turisme en aquesta fira. Des de dimecres fins avui, aquesta fira de gran importància a Portugal, s’ha dirgit a professionals del sector turístic, i a partir de demà i durant el cap de setmana, estarà oberta al públic en general. En paraules de la representant a Lisboa, el perfil a qui es dirigeixen, és un turisme de mitjana edat, amb una ocupació empresarial i amb un poder adquisitiu mitj-alt. S’ha de destacar que molts dels agents de viatge que han visitat aquesta edició de la BTL, ja coneixien Formentera com a destinació turística, i fins i tot l’havien visitada en diverses ocasions. Una de les majors demandes fetes pels professionals del sector turístic ha estat un llistat dels allotjaments existents a l’illa i les millors dates per a conèixer aquesta destinació. L’Stand de Formentera ha lliurat tot tipus de material promocional, entre el què destaca el Manual per al Turista, mapes, fotos, posters promocionals, entre altre material de promoció de l’illa. Recordem que la conselleria de Turisme de Formentera va realitzar l’any passat una campanya conjunta amb l’operador SOLTOUR, valorada en 200.000 mil euros i que va consistir amb pancartes als carrers, banners a les pàgines web d’aquest operador (www.soltour.pt), així com publicitat de Formentera als seus catàlegs promocionals. De cara a la cita de Formentera amb FITUR el proper 20 de gener, el cap de promoció Turística de Formentera, Carlos Bernús, mantindrà una reunió amb la representant de Soltour a Espanya i Portugal, per a determinar les condicions de cara a aquest any 2010. Amb aquesta promoció a Lisboa, la conselleria de Turisme continua incidint en el mercat portuguès de classe mitja-alta com a possible consumidor dels atractius que ofereix Formentera com a destinació Turística.
Divendres, 15 Gener 2010 | 7949 hits | Imprimeix | PDF |  Correu electrònic | Report
Hemeroteca/Turisme
Aquestes són les noves propostes que la conselleria de Turisme de Formentera presentarà a les properes fires promocionals La conselleria de Turisme del Consell Insular de Formentera inicia la promoció turística per aquest any 2010 amb l’assistència a la fira BTL de Lisboa des de demà i fins el proper 17 de Gener. Amb aquesta promoció a Lisboa, la conselleria de Turisme continua incidint en el mercat portuguès de classe mitja-alta com a possible consumidor dels atractius que ofereix Formentera com a destinació Turística. Així mateix, de Portugal es continua la promoció a Alemanya, amb l’assistència al Saló Nàutic de Düsseldorf i posteriorment, Formentera estarà present un any més a la Fira Internacional de Turisme (FITUR), que es celebrarà a Madrid del 20 al 24 de Gener. Sens dubte, FITUR s’ha consolidat com una de les fires promocionals més importants arreu de l’estat espanyol, pel que la conselleria de Turisme de Formentera presentarà totes les seves novetats per a l’any 2010. Entre els seus atractius destaquen la pràctica de turisme actiu, la oferta de sol i platja, la gastronomia típica de l’illa i la seva bellesa paisagística. Dintre d’aquestes modalitats, les noves rutes per a la pràctica de Nordica Walking, les àudio-guies turístiques i el nou portal d’informació turística, en seran les protagonistes. A les 20 rutes actuals que permeten recòrrer Formentera a peu o amb bicicleta, s’hi sumaran a partir d’aquest any, diferents itineraris dissenyats per a la pràctica de Nordic Walking, que permetran al visitant descobrir altres racons de l’illa. Amb la pràctica d’aquest esport, originari dels païssos nòrdics, Formentera disposa d’un ample ventall d’activitats esportives amb contacte amb la natura, com són el submarinisme, el windsurf, el ciclisme, el senderisme o el caiac, entre d’altres. Aquesta iniciativa, fruït del conveni entre INESTUR i el Consell Insular de Formentera, pretén també redissenyar les actuals rutes cicloturístiques, en les que s’habilitaran àrees de descans i es farà una senyalització completa per no perdre detall d’aquests circuits verds. També gràcies a aquest acord, Formentera disposarà d’un nou producte turístic que, de ben segur, serà de molta utilitat per als nostres visitants. Es tracta de les àudio-guies, un servei que orientarà als turistes pels difrents atractius patrimonials, històrics i punts d’interés de l’illa de Formentera. Amb format MP3, i amb més de 15 pistes d’àudio reproduïdes a un iPod nano d’última generació, els turistes conjugaran tradició i modernitat a través d’aquesta novetat que es podrà adquirir a l’oficina de Turisme de La Savina o bé amb l’opció de descàrrega per Internet. Com a punt final, un altre de les grans novetats que podran conèixer els professionals del sector i els visitants de FITUR 2010, serà el nou disseny d’una pàgina web d’informació turística, que englobi totes les possibilitats que ofereix Formentera als seus visitants. Amb un disseny auster i senzill, la web apostarà per les xarxes socials i s’espera que es configuri com una eina més de promoció que sigui d’utilitat per donar a conèixer la destinació en properes presentacions i fires turístiques. D’aquesta manera, les línies promocionals seguides per la conselleria de passen per oferir una gran varietat d’activitats de turisme actiu combinades amb la riquesa natural i paissagística que caracteritza la menor de les Pitiüses. A les properes cites previstes per la conselleria de Turisme, es presentaran les novetats de Formentera per aquest any a ciutats com Dublín, Milà i arreu del territori espanyol, seguint en la línea promocional iniciada el 2009.
Dimarts, 12 Gener 2010 | 8108 hits | Imprimeix | PDF |  Correu electrònic | Report

Pàgina 6 de 303


Powered by AlphaContent 4.0.18 © 2005-2017 - All rights reserved