• Català
  • Castellano
  • English

A partir del dia 1 de juny Formentera comptarà amb la primera platja adaptada al nucli urbà des Pujols

socorrista_webPer a aquesta temporada 2011, l’àrea de Medi Ambient ha iniciat el servei de Socorrisme i Salvament amb un total de 18 socorristes que donaran cobertura a diversos punts del litoral formenterer.

Des del servei de Platges i Socorrisme es dóna cobertura a les platges des Pujols, Migjorn (es Arenals i Riu), Llevant (quiosc de Llevant i Tanga), ses Illetes i pas des Trucadors, per tal de vetllar per la seguretat dels usuaris, mitjançant les torres de vigilància i les motos aquàtiques, que els ajuden en la seua tasca.

Pel que fa als mitjans tècnics, es disposa d’un total de tres motos aquàtiques des del 2006, a més d’una llanxa pneumàtica semirígida de sis metres, aportada per la Direcció General d’Emergències l’any passat.

D’altra banda, enguany s’ha fet una passa més per tal de dur a terme l’adaptació de la primera platja accessible de l’illa, la qual cosa té per objecte facilitar l’accés a les platges a les persones amb mobilitat reduïda. La primera platja serà es Pujols, que a partir del dia 1 de juny estarà operativa, amb l’adaptació  del pendent i les característiques de les passarel·les, amb elements com tarimes i punts d’ombra. Aquest projecte d’adaptació continuarà amb les platges des Arenals i Cavall d’en Borràs de cara al estiu.

Recordem que, Formentera segueix sent l’únic municipi de Balears que compta amb un servei propi de socorrisme i salvament, fet que ha donat exemple a altres municipis de les Illes Balears. Enguany l’Ajuntament de Sant Antoni, a Eivissa començarà a aplicar la gestió municipal per garantir la seguretat de les seues platges. 

L’any 2006 es va fer una important aposta per fer-ne la gestió de forma directa a través de l’Ajuntament i al 2007 el Consell Insular va fer una ampliació de plantilla d’11 a 18 socorristes. L’assumpció del nou servei de gestió municipal va suposar una reducció de costos, amb un estalvi de quasi 60.000 euros anuals i, sobretot, l’avantatge que suposava fer-ne una gestió personalitzada que permetés flexibilitzar el servei en funció de les demandes i exigències de cada zona amb vigilància.

Cal dir que a llocs concrets com a la platja de ses Illetes, que és una de les zones de bany amb més freqüència de gent, el control d’accés ha permès intervenir amb més rapidesa i efectivitat.
Així mateix, des de l’àrea de Medi Ambient i des del departament de Treball i Formació del Consell de Formentera s’imparteixen cursos de Socorrista Aquàtic per tal de comptar amb personal propi qualificat i amb la finalitat de fer-los prendre consciència de la responsabilitat de dedicar-se a aquesta professió, tot apropant-los a una nova possibilitat de treball.