• Català
  • Castellano
  • English

El Consell de Formentera transmet la seva preocupació al Govern Balear per totes les activitats il·legals al Parc natural

infraccio2_webEl Consell de Formentera ha enviat en el dia d’avui una carta i un vídeo al conseller de Medi Ambient del Govern Balear, amb un informe tècnic de denúncia de les activitats irregulars que es produeixen al litoral del Parc Natural de ses Salines.

Aquest escrit posa de manifest la preocupació de la nostra institució davant la gran quantitat d’activitats nàutiques il·legals que estan proliferant al litoral del Parc Natural de ses Salines, i de forma especial, a l’illa de Formentera. S’acompanya d’un informe tècnic on es detallen les inspeccions dutes a terme per part dels serveis de vigilància de l’Àrea de Medi Ambient del Consell insular al llarg de tot l’estiu.

A més a més, s’acompanya d’un vídeo d’una durada aproximada de 30 minuts que il·lustra de forma àmplia i clara la manera en que es combinen les agressions i el fondeig sobre la posidònia oceànica, desembarcaments no autoritzats de centenars de persones, intrusions a les zones de bany i la pràctica de curses amb “motos d’aigua” i demés. A més a més, es constata com a es Racó de s’Alga, a l’illa d’Espalmador, hi ha un nombre important d’embarcacions que incompleixen l’obligació de fondejar fent ús de les boies que el Govern Balear ve instal·lant els darrers estius en aquest entorn d’alt valor ecològic.

Aquestes imatges corresponen als dies 22 i 24 d’agost en els transcurs de diferents accions de vigilància executades per part dels tècnics i les zeladores de medi ambient.

Amb l’escrit remès al Conseller, la nostra pretensió és fer-lo partícip directe de la feina que està duent a terme el Consell Insular en matèria de protecció medioambiental, i instar-lo una vegada més, a que des de la Direcció General de Medi Natural del Govern, s’impulsi a la redacció i aprovació del reglament que ha de determinar el funcionament del Patronat del Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera.

Des de Formentera, s’entén que el Patronat no ha de ser un ens que es reuneixi un cop en l’any per donar compte del pressupost existent, sinó que ha de ser un òrgan útil i àgil de treball, que permeti abordar amb rigor les accions necessàries per convertir el Parc Natural en un referent de gestió i d’imatge turística.

Així mateix, la consellera de Medi Ambient de Formentera, Sílvia Tur estén la seva mà al conseller per col·laborar i sumar esforços a favor de d’aquesta causa, i recorda que la màxima institució de l’illa no vol que la seva imatge turística es vegi compromesa o desprestigiada davant la permissivitat amb que es realitzen aquestes activitats a l’entorn marítim i litoral de Parc. Per tot l’anterior l’escrit també recorda que el projecte de servei públic de regulació de fondeig que el Consell ha impulsat per la zona nord-oest de Formentera, i que els hi fou remés el passat mes de maig, encara no ha estat informat per part de les institucions competents.