• Català
  • Castellano
  • English
Media Newspaper library Presidency El ple d’organització del Consell de Formentera aprova un estalvi de 110 mil euros anuals respecte la legislatura anterior

El ple d’organització del Consell de Formentera aprova un estalvi de 110 mil euros anuals respecte la legislatura anterior

ple_juliol_webAquest matí ha tengut lloc la sessió plenària extraordinària del Consell de Formentera, en la qual s’ha donat compte de la composició dels grups polítics i els seus portaveus, així com el nomenament de les vicepresidències, de la Comissió de Govern, els responsables d’àrees, el personal eventual i els representants a òrgans col·legiats.

La composició de l’equip de govern i dels grups polítics ha quedat amb el nomenament de Jaume Ferrer, Sònia Cardona, Bartomeu Escandell, Sílvia Tur, Alejandra Ferrer i Sergio Jiménez com a consellers responsables d’àrees i representants del partit Gent per Formentera. Pel que fa als partits de la oposició, s’ha acordat nomenar Hilari Ferrer i Dolors Tamargo en representació del Partit Socialista, José Manuel Alcaraz, Vicenta Cervera i Juan Manuel Escanellas en representanció del Partit Popular i Javier Serra i Cristina Costa com a representants del Grup Independent.

Així mateix, s’ha acordat atorgar la vicepresidència primera i segona a Sònia Cardona i Bartomeu Escandell respectivament, el nomenament de 4 càrrecs com a personal eventual, i el nomenament de Jaume Ferrer, Sònia Cardona, Bartomeu Escandell i Sílvia Tur com a representants de la Comissió de Govern.

Així mateix, en la part resolutiva del ple d’organització d’aquest matí, s’han aprovat per unanimitat totes les propostes, després d’un recés per part del president de la institució insular, Jaume Ferrer, que s’ha reunit amb tots els caps dels partits polítics per tal d’arribar a un consens en totes les propostes contemplades a l’ordre del dia.

A les mocions presentades pel Grup Independent de Formentera (GUIF) i després de quasi dos hores de recés, l’equip de govern les ha presentat com a mocions transaccionals, amb l’acord unànime de tots els consellers del ple.

El primer punt ha estat establir la periodicitat de les sessions plenàries a l’últim dijous de cada mes partir de les 17 hores, per tal de facilitar l’assistència de la ciutadania a les sessions plenàries, de caràcter públic.

El següent punt ha estat la creació de les Comissions informatives, que s’han dividit en Comissió especial de Comptes, Economia i Serveis Generals, Comissió de Territori, Urbanisme, Medi Ambient i Infraestructures i Comissió de Turisme, Assumptes Socials, Cultura, Esports, Joventut i Participació Ciutadana, que comptaran amb dos representants de Gent per Formentera, dos representants del Partit Popular, un representant del Partit Socialista i un representant del Grup Independent.

El punt referent a la dedicació i retribució de consellers, ha establert un sou de 46.196,70 euros per als vicepresidents i un sou de 45.192,40 per a la resta de consellers, suposant una baixada de l’11% aproximadament respecte la legislatura anterior.

Pel que fa al sou dels partits de la oposició, s’ha aprovat una pujada de tots els partits al ple, amb un sou de 40.693,18 per grup polític, distribuït en 14 pagues. Així mateix, les dietes per assistència a sessions plenàries i comissions s’ha pujat de 60 a 100 euros i el personal eventual, ha tengut una reducció amb un sou de 35.000 euros al gerent de la institució insular, un sou 33.682,12 per a personal de responsable de comunicació i el director del Centre de Dia i de 25.129,50 per la secretària del president. 

Per finalitzar, s’han designat 12 membres per a la Comissió Tècnica Assessora d’Urbanisme,  Ordenació del Territori,  Patrimoni Històric i Activitats, formada per dos llicenciats en dret, 2 arquitectes, un tècnic de patrimoni, 1 tècnic de medi ambient, 1 enginyer, 1 col·legi professional en matèria d’urbanisme, d’activitats, 1 entitat ecologista, 1 entitat cultural i 1 representant de la Direcció General d’Ordenació del Territori de la CAIB:

Les propostes dels representants del Consell a òrgans col·legiats i la proposta de ratificació dels membres designats al Consell d’Entitats s’han posposat al següent plenari.

Amb tot això, tal com ha indicat el vicepresident segon i conseller de Presidència, Hisenda, Territori i Infraestructures, Bartomeu Escandell, el ple d’organització d’avui suposa una reducció de 110 mil euros anuals respecte l’anterior legislatura.

 

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat