• Català
  • Castellano
  • English

Cavalcada Reial dels Reis Mags d'Orient 2010

La conselleria de Cultura de Formentera reparteix regals i alegria en una desfilada repleta de novetats

Dimarts 5 de Gener, Formentera
Un any més, la conselleria d’Eduació i Cultura del Consell Insular de Formentera, posa el punt final a les festes de Nadal 2009/2010 amb l’organització de la Cavalvada dels Reis Mags d’Orient.
Tal com es porta fent en els darrers anys, la Cavalcada es celebrarà el dimarts 5 de Gener a les 18.00 hores al Port de la Savina, on ses majestats els Reis Mags d’Orient arribaran amb el vaixell Blau de Formentera, amb l’acompanyament musical de l’Al·leluia de Haendel i la Simfonia de les Joguines de Leopold Mozart.
Per animar aquest moment tant esperat per petits i grans, comptarem aquest any amb una parella d’animació infantil de la mà de Party Planet, que amb les seves xanques i malabars entretindran a tots els presents. Així mateix, per a la distribució dels múltiples regals pels pobles de Formentera, Ses Majestats d’Orient comptaran amb l’acompanyament dels patges reials i dels esclaus, que repartiran caramels i alegria dins les engalanades carrosses reials.
El toc festiu ens arribarà amb l’acompanyament de la formació musical, Nova Orleans Orelletes Band, una banda de carrer formada per cinc músics (2 percusionistes i 3 vents) que han versionat nadales conegudes creant una adaptació a l’estil de Nova Orleans. Aquest nou projecte surt de la unió de 5 músics de llarga trajectòria en el món del jazz, que presenten el seu projecte musical amb  la frase "S’han acabat es bunyols, arriben les orelletes Band!!!"
Com a novetat aquest any, els Reis Mags repartiran els regals als nens i nenes de Sant Ferran a l’envelat municipal  el dimarts 5 de Gener, a més de la tradicional xocolata calenta per a tothom que els vingui a visitar. Recordem que aquest mateix dia, també es lliuraran els regals als nens i nenes del Pilar de la Mola.
El repartiment de regals als nens i nenes de Sant Francesc Xavier es farà el diumenge 6 de gener després de la missa de Reis que esta prevista a les 11.00h i l’emplaçament aquest any estarà ubicat al Jardí de ses Eres.

En cas de pluja, el poble de Formentera podrà rebre els Reis Mags a Sant Francesc i a la Mola dins l’església i a Sant Ferran dins la carpa Municipal.

Els caramels que es repartiran als assistents seran també aquest any sense gluten. Aptes per a Celiacs.

Itinerari
La cavalcada començarà el seu circuit des de La Savina fins a Sant Francesc per la carretera principal. Un cop a Sant Francesc entraran dins el poble pel carrer Santa Maria, i es dirigiran a peu fins a la plaça de la Constitució, on ses Majestats els Reis Mags entraran a l’església per adorar al bon Jesús. Al sortir de l’església,  els Reis Mags passaran per un passadís de soldats i es dirigiran al balcó del Consell Insular de Formentera, on els rebrà el president de la màxima institució de l’illa per a saludar el poble i a continuació es farà la lectura del pregó. 
Acte seguit es farà la cavalcada passant pel carrer d’Antoni Blanc i Avinguda vuit d’agost en direcció cap a Sant Ferran per la carretera principal. A l’interior del poble passaran per l’avinguda de Joan Castelló Guasch, el carrer de Sant Jaume i s’aturaran a l’inici del carrer Major per arribar a peu a la plaça del poble, on entraran a dintre l’església per adorar al bon Jesús i procediran al lliurament dels regals a la carpa municipal.
La cavalcada continuarà en direcció a La Mola per la carretera principal, per arribar fins a la plaça de l’església del Pilar, on ses Majestats assistiran a la missa de Reis i seguidament començaran l’esperat repartiment dels regals als nens i nenes d’aquesta població.

Cavalcada Reial

18.00h. Arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient al Port de La Savina.
19.00h. Arribada a Sant Francesc <Rebuda de ses Majestats al Consell Insular>
20.00h. Arribada a Sant Ferran i a continuació repartiment dels regals.
20.30h. Arribada a la Mola i repartiment dels regals (Església de la Mola).

Un altre any ses Majestats els Reis Mags d’Orient venen de molt lluny per omplir d’il·lusió i màgia els carrers, per repartir regals i esperança i per donar felicitat a grans i petits. Aquesta cavalcada no seria possible sense l’esforç i l’ajuda de molta gent que cada any ofereix de manera desinteressada la seva col·laboració.