• Català
  • Castellano
  • English

Activitats per als més petits

L’escola Infantil Sa Miranda de Formentera potencia la relació entre els pares i mares i els  fills a través de l'Espai Nadó i l'Espai Familiar.
Actualment, la societat, més sensible a les necessitats dels més petits, comença a adonar-se que l'educació infantil va més enllà de l'àmbit educatiu tradicional i que cal avançar cap a altres tipus de serveis que responguin a totes les necessitats que tenen els infants d'aquestes edats i les seves famílies.
Partint sobre la base de que els progenitors són els primers i principals educadors, cal donar resposta a aquestes noves demandes socials amb nous espais d'atenció a infants i progenitors, que afavoreixen la construcció d'una xarxa social d'ajuda mútua entre famílies, fomentant el respecte a la diversitat de models familiars i les experiències dels altres.
En aquest sentit, i en col·laboració amb l'Institut de Primera Infància, el Consell de Formentera s'està implicant molt en fomentar activitats educatives dirigides als petits de 0-3 anys amb l'organització d'activitats i tallers a través de l'Espai Familiar i l'Espai Nadó.

Què és un Espai Familiar?
Són serveis d'atenció a les famílies amb infants de 0 a 3 anys que no estan escolaritzats, i ofereixen suport a la criança i educació dels fills i/o filles. Estan centrats en els infants i orientats a les famílies. S'adrecen als infants acompanyats de l'adult amb el qual té el lligam relacional.
La seva finalitat és incidir en la millora de la qualitat de vida dels infants, promoure els seus drets i vetllar per les seves necessitats per mitjà d'uns espais de trobada entre les famílies i els infants, mitjançant l'acompanyament de professionals.
Té lloc en sessions de 2 hores cada dijous de 17 a 19 hores.

“Un Espai Familiar és alguna cosa més que un lloc on es va a aprendre d'algú que en sap més, d'un expert. És un lloc on es va a descobrir allò que se sap per la pròpia experiència amb la finalitat de reconèixer les dificultats i superar-les”. (Reinhardt,1991)

ENTRECOMILLAT
Què és un Espai Nadó?
Un espai per a mares i pares que tenen un infant de mesos i volen compartir          l'experiència.
Un espai de trobada on les famílies tenen l'oportunitat de conèixer i compartir dubtes, alegries i neguits amb altres mares i pares.
Un espai on poden trobar el suport d'una professional.

Què ofereix?
Un espai acollidor, a l'aula de nadons de l'Escoleta Sa Miranda.
Professionals amb qui parlar de la criança i l'educació, del joc i l'alimentació, d'aquelles coses que els nadons fan i ens sorprenen.
Lloc de trobada amb altres famílies per parlar i compartir vivències semblants, però úniques per a cada mare i pare.
La mare o el pare vindrà amb el seu nadó per a xerrar, jugar i gaudir d'una estona tranquil·la.

Cal destacar que totes aquestes activitats tenen molt bona acollida per part de les famílies, i que la multiculturalitat d'aquestes ha permès un intercanvi de costums i maneres d'interpretar la criança dels infants molt enriquidor.

L'ampliació de l'escoleta Sa Miranda a partir del proper curs escolar 2010/2011, suposarà  la duplicació del nombre de places, la incorporació de més professionals i nous espais que permetran atendre a més famílies en aquestes activitats.