• Català
  • Castellano
  • English
Media Newspaper library Presidency Voluntat d’enteniment en la primera trobada entre Formentera i Eivissa

Voluntat d’enteniment en la primera trobada entre Formentera i Eivissa

reunioconselleivissa_webLa primera trobada oficial entre el president del Consell Insular de Formentera, Jaume Ferrer i el president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Serra, s’ha desenvolupat en bona sintonia i predisposició per part de les dos administracions per solucionar temes que afecten les dos illes com són les relacions econòmiques entre les dos institucions, la declaració de Patrimoni de la Humanitat, el transport de residus i el transport aeri.

Aquesta primera trobada ha comptat amb la presència del vicepresident i conseller d’Infraestructures de Formentera, Santi Juan, la consellera d’Educació, Cultura i Patrimoni, Sònia Cardona, el conseller d’Hisenda, Territori i Urbanisme, Bartomeu Escandell i la consellera de Medi Ambient, Indústria i Energia, Sílvia Tur. Per part d’Eivissa s’han desplaçat el vicepresident i conseller d’Urbanisme, Mariano Juan; el conseller d’Economia, Àlex Minchiotti i la consellera de Medi Ambient, Mobilitat i Interior, Pepa Costa.
 
La primera de les qüestions tractades ha estat el deute entre institucions, sobre el que s’ha acordat estudiar amb més detall les reivindicacions de cada consell de cara a posar en comú el resultat i establir línies d’actuació entre les dos administracions.

Així mateix, s’ha aprofitat per tractar el sobrecost que suposa la transferència dels residus fins a Eivissa, cost que havia estat assumit per l’anterior executiu autonòmic fins al 31 de desembre de 2010 i que des d’aquesta data fins a dia d’avui està pendent de resoldre.

El Consell de Formentera ha expressat la seua preocupació per aquest fet, ja que representa un cost de prop d’un milió d’euros anuals, cost que des de Formentera entenem que no ha de ser assumit per la població de la nostra illa. En aquest respecte, s’ha parlat de dur a terme una coordinació entre les dos illes pel que fa a la nova redacció dels plans directors sectorials de residus, així com la voluntat  i el compromís dels dos consells insulars d’estudiar-ho amb major deteniment. 

En la mateixa línia, s’han abordat les qüestions sobre la declaració de Patrimoni de la Humanitat i el transport aeri. Formentera ha exposat cronològicament les passes iniciades en relació al canvi de denominació, “Eivissa, Biodiversitat i Cultura”, amb la inclusió de Formentera. Proposta que ha estat recollida pels representants del Consell d’Eivissa amb el compromís de traslladar-ho al Consorci d’Eivissa, Patrimoni de la Humanitat i als municipis d’Eivissa afectats. 

Pel que fa al tema del transport aeri, Formentera ha estat convidada a la pròxima reunió on estan convocades les companyies aèries, la direcció de l’aeroport d’Eivissa i els dos consells insulars, per tal de manifestar la unió i la voluntat d’Eivissa i Formentera en benefici de la ciutadania de les Illes Pitiüses. En definitiva, s’ha establert una pròxima reunió per al 26 de març, en la qual es tornaran a abordar totes aquestes qüestions de manera més detallada, i en què s’ha posat de manifest la voluntat de resolució dels temes tractats per part de les dos institucions.


 

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat