• Català
  • Castellano
  • English
Media Newspaper library Presidency Formentera es ratifica en la seva postura: anar as martell o mantenir l’actual ubicació

Formentera es ratifica en la seva postura: anar as martell o mantenir l’actual ubicació

reunioport_2webFormentera es ratifica en la seva postura: anar as martell o mantenir l’actual ubicació

La reunió convocada per avui pel Consell Insular de Formentera amb tots els partits polítics amb representació al plenari, juntament amb les entitats empresarials de l’illa, les associacions de veïns i els representants de les quatre companyies navilieres que operen entre les Pitiüses, ha redundat en el mateix acord pres a la sessió plenària  extraordinària del passat 10 d’octubre. 


La veu de Formentera no contempla la nova proposta presentada pel president d’Autoritat Portuària de Balears, de traslladar el trànsit de passatgers entre les Pitiüses as Martell i els vaixells mixtes de càrrega i passatge al dic de Botafoc, sinó que es manté ferma en la proposta d’acord, ja que tots els sectors de l’illa han expressat la seua conformitat de comptar amb un únic punt de referència portuari.

Recordem que la proposta d’acord aprovada, instava, en primer terme, a l’Autoritat Portuària de Balears a donar compliment a la proposta prevista al Pla Director del Port d’Eivissa d’ubicar les connexions marítimes de passatge i d’embarcacions mixtes as Martell, situat al moll de la consigna o de llevant (Estació marítima de La Marina), i en cap cas accepta separar el passatge de la càrrega mixte.

En segon lloc, l’acord establia que en cas de no prosperar la primera opció defensada des de Formentera, els representants de tots els sectors de l’illa es mantendran fermes en la defensa de mantenir l’actual ubicació, amb unes millores tècniques i de servei oportunes per a l’atracament de vaixells de la línia marítima Formentera – Eivissa- Formentera, tant de passatgers com mixtes.  

En aquest respecte, el president ha informat que vist que el Pla director del Port d’Eivissa s’ha quedat obsolet, aquesta segona opció requeriria d’una sèrie de matisos, com traslladar l’actual punt d’atracament al Club nàutic d’Eivissa. La postura unànime de Formentera considera que es molt important mantenir tant el passatge com la càrrega mixta a la mateixa estació marítima. 
Aquesta proposta serà trasllada al president de l’Autoritat Portuària de Balears per a la seva consideració. Vista la importància i pes específic que té el trànsit de passatgers i mercaderies cap i des de Formentera per al port d’Eivissa consideram que Formentera està plenament autoritzada per a proposar alternatives i ser escoltats i tenguts en compta pel que fa referència a la ubicació de les connexions  entre Eivissa i la nostra illa.

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat