• Català
  • Castellano
  • English

Turisme Actiu i Àudio-guies són les novetats de Formentera per a FITUR

La conselleria de Turisme de Formentera presenta avui les propostes de turisme actiu i cultural per aquest any 2010

La conselleria de Turisme de Formentera ha iniciat avui la seva promoció turística a la Fira Internacional de Turisme, FITUR, en la què presentaran aquesta tarda els nous productes que ofereix Formentera per aquest any 2010.
Entre les seves novetats destaquen les noves rutes per a la pràctica de Nòrdic Walking, les àudio-guies culturals i activitats de turisme actiu com la 1ª edició de la volta a Formentera amb caiac o la recuperació de la volta a l’illa amb BTT.
Tal com ha informat el responsable de promoció turística de Formentera, Carlos Bernús, s’han dut a terme diverses reunions sectorials al llarg de tot el matí, amb agents com el touroperador Soltour, les revistes de viatge National Geographic i Condé Nast Traveller i l’empresa Buzz TV, encarregada d’elaborar el nou DVD promocional de l’illa de Formentera.
En aquest respecte, els responsables de la conselleria de Turisme han afirmat que es renovarà el conveni de col·laboració amb Soltour a Espanya i Portugal, i que es farà una col·laboració amb les revistes de viatge citades anteriorment, per ser dos mitjans que tenen un públic objectiu similar al de Formentera.

Nous Productes Turístics
A les 20 rutes actuals que permeten recórrer Formentera a peu o amb bicicleta, s’hi sumaran a partir d’aquest any, diferents itineraris dissenyats per a la pràctica de Nòrdic Walking, que permetran al visitant descobrir els racons de l’illa de manera saludable.
En total, s’han dissenyat 6 rutes, amb longituds variades des de 8 fins a 41 quilòmetres i amb un desnivell de fins a 6,25%. Aquest esport, originari dels països nòrdics, revoluciona el concepte de salut i esport apte per a tots els públics, i destaca per la seva facilitat de l’aprenentatge gràcies a l’ús dels bastons.
Aquesta iniciativa, fruït del conveni entre INESTUR i el Consell Insular de Formentera, pretén també redissenyar les actuals rutes cicloturístiques, en les que s’habilitaran àrees de descans i es farà una senyalització completa per tal de no perdre detall d’aquests circuits verds. El pressupost total és de 80.000 euros i es cobrirà al 50% entre les dos parts.
En aquest respecte, es torna a recuperar la tradicional volta a l’illa amb BTT, que es celebrarà els dies 30, 31 d’octubre i 1 de novembre, i que esdevé una altre modalitat esportiva ideal per les característiques de Formentera. Aquesta iniciativa es fa conjuntament amb els amics de la BTT, amb l’aportació del Consell de Formentera de 30.000 euros. Més informació a la web www.formenterabtt.com.
A les rutes cicloturístiques i de NW, s’hi han d’afegir moltes altres propostes esportives com la 1ª edició de la volta a Formentera amb caiac i la 2ª edició de Formentera to Run.
Pel que fa a la volta a l’illa en caiac, Formentera reuneix unes característiques excepcionals per a la pràctica d’esports nàutics. Aquesta primera edició es celebrarà la 2ª quinzena de maig, coincidint amb la prova del circuit balear de la Copa Balear de Caiac de mar, per tal d’animar a la gent a participar en aquesta modalitat i, aconseguir així, fer d’aquest esdeveniment una cita obligatòria.
Dividida en 3 etapes, els participants recorreran 68 quilòmetres de costa, iniciant l’itinerari a la Savina fins arribar al Formentera Platja, i d’allí fins a Es Caló en el què serà la segona etapa, per iniciar el tram final que tornarà fins a la Savina, passant per Es Pujols. La duració prevista per a cadascuna de les etapes, amb l’avituallament inclòs, serà de 5 hores.
La organització comptarà amb un grup de suport, on biòlegs, geòlegs i historiadors duran a terme una sèrie de parades estratègiques al voltant de la costa, on es contarà el valor històric, medi ambiental o geològic de la zona. Així mateix, comptaran amb un pla d’emergència i aniran equipats amb ràdios i equips de seguretat terrestre. Per a més informació, s’habilitarà la pàgina web www.4nomadas.com. L’aportació del Consell de Formentera és de 10.000 euros.
I per acabar amb les propostes de turisme actiu, es durà a terme la 2ª edició de la cursa Formentera to Run del 29 de maig al 5 de juny, que consisteix en una cursa dividida en etapes per les carreteres secundàries de l’illa i que va tenir bona acceptació a la seva 1ª edició. El pressupost per aquest esdeveniment és de 18 mil euros.
Com a punt final, un altre de les grans novetats que podran conèixer els professionals del sector i els visitants de FITUR 2010, són les àudio-guies turístiques. Aquest servei orientarà als turistes pels atractius patrimonials, històrics i culturals de l’illa de Formentera al llarg de 15 pistes d’àudio reproduïdes a un iPod nano d’última generació. Es podran adquirir a l’oficina de Turisme de La Savina o bé amb l’opció de descàrrega per Internet.
Així mateix, els serveis d’Ordenació Turística del Consell de Formentera han elaborat un catàleg amb més de 75 cases a l’entorn rural, que compleixen amb els requisits demanats a la llei  2/2005 de comercialització d’estades turístiques a habitatges.
A partir de demà, els responsables turístics de Formentera continuaran amb reunions amb les Oficines espanyoles de Turisme a diverses ciutats europees, així com amb companyies aèries i altres agents turístics. De moment, l’acceptació i l’interés de Formentera a FITUR està comptant amb excel·lents resultats.