• Català
  • Castellano
  • English
Media Newspaper library Presidency Proposta pel dret a un habitatge digne i en suport a la iniciativa legislativa hipotecària

Proposta pel dret a un habitatge digne i en suport a la iniciativa legislativa hipotecària

urbanisme1L'equip de govern del Consell Insular de Formentera presentarà a la sessió plenària del proper divendres 22 de febrer una proposta d'acord pel dret a un habitatge digne i en suport a la Iniciativa Legislativa Hipotecària.

Com a antecedents, el passat 12 de febrer es va votar al Congrés dels Diputats l’admissió a tràmit de la Iniciativa Legislativa Popular hipotecària, una ILP que compta amb l’aval de 1.402.854 signatures, un veritable clam social contra el drama dels desnonaments. L’admissió a tràmit és un primer pas important per aturar la sagnia dels desnonaments. Ha estat la pressió ciutadana la que ha forçat aquest canvi.

La ILP conté tres demandes de mínims per acabar amb la situació actual i garantir el dret a l’habitatge:
La dació en pagament amb efecte retroactiu, el lloguer social per a aquelles persones que han estat expulsades de les seves cases en els habitatges buits en mans d’entitats bancàries i una moratòria de desnonaments d’habitatge habitual.

Quatre-centes vint mil execucions hipotecàries a l’Estat els útims sis anys i dos-cents vint mil desnonaments són intolerables.

Per aquest motiu, la proposta d'acord, insta, en primer terme, a que els diputats del Congrés de l’Estat tramitin de forma urgent la Iniciativa Legislativa Popular hipotecària. En segon terme, s'insta els diputats del Congrés de l’Estat a mantenir i no desvirtuar durant la seva tramitació els acords de mínims, dació en pagament amb efecte retroactiu, el lloguer social per a aquelles persones que han estat expulsades de les seves cases en els habitatges buits en mans d’entitats bancàries i una moratòria de desnonaments d’habitatge habitual, proposats per aquesta ILP.

Les plataformes d’afectades per les Hipoteques en la seva lluita exemplar han aturat desnonaments i han fet tot el que estava a les seves mans per capgirar una situació d'injustícia social evident.

El procediment d’execució hipotecària actual no només deixa els afectats sense sostre: els condemna a l’exclusió social, trenca famílies, provoca fam i desnutrició en menors i adults, depressió, angoixa, i els nega una nova oportunitat, ja que els embargats son per a tota la vida.

Davant dels abusos d’entitats financeres i la complicitat política actual, que els dóna cobertura amb una llei injusta que fa recaure tota la responsabilitat sobre la part més vulnerable, nombroses sentències recullen que els interessos de demora que introdueixen els bancs són abusius.

Al mateix temps el govern destina milers de milions d’euros en ajudes públiques a la banca sense cap tipus de contraprestació, les Plataformes d'Afectats per la Hipoteca i la ciutadania mobilitzada han defensat el dret a l'habitatge i han posat sobre la taula les solucions per acabar amb aquesta situació.

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat