• Català
  • Castellano
  • English
Media Newspaper library Presidency Planificació en matèria de seguretat de cara a la temporada d'estiu

Planificació en matèria de seguretat de cara a la temporada d'estiu

juntalocal2013 webAquest matí s’ha celebrat la reunió de la Junta Local de Seguretat amb la presència del president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, el director insular de l’administració de l’Estat a Eivissa i Formentera, Rafael Garcia, el cap de la Policia Local de Formentera, el caporal de la Guàrdia Civil de l’illa, un representant del cos de voluntariat de Protecció Civil i un representant de cada partit polític. Enguany, ha assistit a la Junta Local de Seguretat la delegada de l'Estat de les Illes Balears, Teresa Palmer, que s'ha desplaçat a Formentera amb motiu de la inauguració de la caserna de la Guàrdia Civil de l'illa.

L’objectiu d’aquesta trobada ha estat el de fer balanç de l’any 2012, així com planificar la temporada d’estiu d’enguany en matèria de seguretat. De la mateixa manera que l'any passat, ahir es va celebrar una reunió amb diverses entitats ciutadanes de l’illa, a la qual hi varen assistir associacions de veïns, l'associació de ramaders i associacions de pares i mares d'alumnes i de la federació d'alumnes, entre d'altres.

Aquest Consell Local de Seguretat, que és l'òrgan que de reunió amb els col·lectius ciutadans, té com a objectiu expressar les preocupacions ciutadanes per tal de traslladar-les posteriorment a la Junta Local de Seguretat. Així, les peticions de la ciutadania d'enguany van en consonància amb les del 2012, i entre les que destaquen la venta de droga a indrets concrets de l'illa com el nucli de Sant Ferran, més control per part de la Guàrdia Civil al port de la Savina, ja que es tracta de l'únic punt d'entrada i sortida de l'illa o els robatoris i furts. Sobre els furts, el director insular ha informat que des de finals de la temporada 2012 i fins ara no hi han hagut denúncies en aquest respecte.

Tant el president del Consell de Formentera com el director insular o la delegada de l'Estat han destacat les bones estadístiques en el darrer any, amb la reducció d'un 50% de les denúncies per acampada il·legal, un augment de les denúncies per venta ambulant o l'erradicació d'atacs de cans al bestiar. Tots tres han destacat la bona coordinació entre la Guàrdia Civil i la Policia Local, que ha redundat en la solució de vàries problemàtiques i permet optimitzar els recursos materials i humans, així com vetllar per un entorn segur a Formentera durant tot l’any.

Pel que fa a la temporada turística, es treballarà en aquesta línea per solucionar les demandes ciutadanes, i es reforçaran aspectes com un major control a Sant Ferran i al port de la Savina, així com una major presència de la Guàrdia Civil de trànsit. En aquest respecte, de manera periòdica es desplaçaran sis efectius per dur a terme controls de trànsit, tal com es feia l'any passat. El Consell de Formentera ha possat a la seva disposició, tant un espai on dormir com avantatges pel transport marítim, que l'any passat va redundar amb bons resultats, tal com demostren les estadístiques amb 0 vícitimes mortals en carretera.

Destaca la demanda per part de Rafael Garcia de comptar amb una major col·laboració ciutadana. Tal com ha expressat, aquesta col·laboració es pot realitzar de vàries maneres, possant en coneixement a la policia de vehicles sospitosos o pel que fa als turistes que ens visiten, ser cuidadós a l'hora de deixar objectes valiosos al cotxe o tenir cura dels objectes personals a certs indrets com la platja, etc.

L’ordre públic és una de les prioritats per part de l’equip de govern i és per aquest motiu que cada any es compta amb un control més exhaustiu per part de la Policia Local, així com una major coordinació amb els altres cossos de seguretat. Totes aquestes mesures contribueixen a millorar la seguretat a l’illa de Formentera.

Caserna de la Guàrdia Civil
Pel que fa a la nova caserna de la Guàrdia Civil, s'ha inaugurat avui oficialment amb la presència de les autoritats. Aquesta nova instal·lació suposarà un canvi qualitatiu en les dinàmiques de feina de la Guàrdia Civil, amb una plantilla estable a Formentera que podrà desenvolupar la seva feina en condicions.

Per enguany es mantendrà el mateix número d’efectius de la Guàrdia Civil respecte l’any passat, que feia un total de 23.

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat