• Català
  • Castellano
  • English
Media Newspaper library Presidency Enguany s'inicia el procés per a la construcció de la promoció d'habitatges de protecció oficial

Enguany s'inicia el procés per a la construcció de la promoció d'habitatges de protecció oficial

reunio Formentera company web 2014El president del Consell Insular de Formentera, Jaume Ferrer i el conseller de Presidència, Hisenda i Territori, Bartomeu Escandell, s'han reunit avui a Palma amb el conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company, per tractar diferents assumptes d’interès com són les obres d’execució del projecte de remodelació integral de la planta dessaladora de Formentera, la bassa de regadiu, la construcció de la promoció d'habitatges oficials o la recuperació agrícola de la finca de Can Marroig, entre d’altres.

Pel que fa a les obres d’execució del projecte de remodelació integral de la planta dessaladora de Formentera, que suposaran una inversió de 5,5 milions d’euros, els representants de Formentera han estat informats de l’inici de les obres per part de l’Agència Balear de l’Aigua (ABAQUA).

El cost d’aquesta actuació, que garantirà el subministrament d’aigua dessalada de qualitat durant tot l’any i especialment en l’època estival, haurà de ser assumit per la ciutadania de l’illa i no com una inversió directe del Govern Balear a l’illa, fet lamentat per l’equip de govern de Formentera. El cost d’aquesta infraestructura repercutirà en el preu de l’aigua que és adquirida a la dessaladora per part de la ciutadania, situant l’aigua de Formentera com la més cara de les Illes Balears.

Així mateix, Formentera ha proposat la dissolució del Consorci Formentera Desenvolupament, prèvia assumpció dels deutes pendents per part des organismes que el composen. El Govern Balear s’ha compromés a iniciar tots els tràmits per a la liquidació del consorci i el Consell de Formentera es farà càrrec de tots aquells temes relacionats amb el mateix. Cal a dir que sobre aquesta temàtica, els representants de Formentera es reuniren ahir amb el conseller d’Hisenda i Pressupostos i avui amb el de Medi Ambient.

Un altre dels temes tractats a la reunió, ha estat la promoció de 14 habitatges de protecció oficial al nucli urbà de Sant Ferran, que tal com ha informat l’Executiu Autonòmic, està prevista la licitació de les obres enguany per part de l’IBAVI.

Per la seva part, l’equip de govern de Formentera es congratula de l’arribada de finançament del programa europeu Life+ per continuar endavant amb el projecte, tot i que lamenta profundament el retard en el seu inici. La demanda d’aquest tipus d’immoble a Formentera és molt elevada i després de 3 anys de retard, és una responsabilitat del Govern Balear i de l’Institut Balear de l’Habitatge complir amb aquest compromís cap a la ciutadania de Formentera.

També s’ha tractat el tema de la bassa de regadiu que es va finalitzar en 2009 a Sant Francesc i que ha de donar servei a uns vuitanta regants. Tant el Govern Balear com el Consell de Formentera, han acordat iniciar les accions necessàries per a la posada en marxa d’aquesta infraestructura, amb les millors condiciones possibles de preu per als regants que vulguin utilitzar aquesta infraestructura.

Finalment, sobre la finca de Can Marroig, el Consell de Formentera ha traslladat la seva proposta, aprovada en ple el passat 30 de gener, de recuperació dels usos agrícoles de la finca. Les dos administracions han reafirmat el seu compromís a treballar conjuntament per aconseguir una major difusió dels valors de la finca.

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat