• Català
  • Castellano
  • English
Media Newspaper library Presidency Els ministeris de Medi Ambient i Indústria confirmen que una declaració d’impacte ambiental negativa permetrà anul·lar les prospeccions petrolieres

Els ministeris de Medi Ambient i Indústria confirmen que una declaració d’impacte ambiental negativa permetrà anul·lar les prospeccions petrolieres

reunio secre estat 06022014El president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Serra, i el president del Consell Insular de Formentera, Jaume Ferrer, s’han reunit aquesta tarda al Ministeri de Medi Ambient amb el Secretari d’Estat de Medi Ambient, Federico Ramos de Armas. A la reunió hi ha assistit també el Subsecretari d’Estat d’Indústria, Energia i Turisme, Enrique Hernández Bento. Per part del Consell Insular d’Eivissa, hi ha acudit la consellera de Medi Ambient, Pepa Costa, i el tècnic de Medi Ambient, Jaume Estarellas. Per part del Consell de Formentera, el conseller de Presidència, Bartomeu Escandell.

En la reunió s’ha confirmat que en el cas que el Ministeri de Medi Ambient dictamini que la Declaració d’Impacte Ambiental és negativa, es poden anul·lar les prospeccions petrolieres, qüestió que el representant del Ministeri d’Indústria i Turisme també ha acceptat. En aquest sentit, el Ministeri d’Indústria ha d’estudiar ara totes les al·legacions que arribin i, en base a tots els arguments que es rebin, efectuar les seues propostes. Tant les al·legacions com les respostes del Ministeri d’Indústria s’analitzaran, posteriorment, al Ministeri de Medi Ambient, que serà qui, finalment, haurà d’informar en un sentit o un altre.

El president del Consell s’ha mostrat “caut” però “satisfet” d’aquesta reunió: “Hi ha comunicació i el Ministeri de Medi Ambient ha mostrat el seu compromís d’analitzar de forma seriosa i rigorosa totes les al·legacions que s’han presentat per part de les institucions, la Comissió Balear de Medi Ambient, el Consell Insular, els ajuntaments, etcètera”. “Amb tot això hi ha d’haver suficient com per poder anul·lar-les”, ha afirmat Serra. Els ministeris també estudiaran la petició del Consell Insular, avalada per la Comissió Europea i presentada en forma d’al·legació, que l’impacte ambiental no s’estudiï de forma fragmentada, sinó tenint en compte tota la campanya sencera així com l’efecte acumulatiu de totes les campanyes que envolten les Illes Balears.

En la seua exposició, Vicent Serra ha comunicat l’ampli rebuig institucional i social a les prospeccions, ha mostrat el seu desacord amb les darreres manifestacions del ministre d’Indústria, José Manuel Soria, i ha posat de manifest que és “contradictori” que es faci gala de la recuperació econòmica de Balears gràcies al turisme i es fomentin aquest tipus de projectes que posen en perill els atractius de les illes.

Per la seua banda, el Consell de Formentera ha informat que seguirà treballant fermament perquè les prospeccions petrolieres no es portin a terme al litoral pitiús per l'impacte mediambiental, econòmic i social que podrien tenir per l'illa de Formentera. Així mateix, el president de Formentera, Jaume Ferrer, ha declarat que “estarem expectants i vigilants davant els pròxims esdeveniments i arribarem a totes les instàncies que faci falta per impedir que aquestes prospeccions segueixin endavant”.

A banda de les al·legacions institucionals, Formentera porta registrades 1.469 al·legacions, mentre que a Eivissa es calcula que se’n poden portar més de 20.000, a falta dels recomptes que estan efectuant els diversos registres d’entrada de l’illa.

El proper 11 de febrer, ambdós presidents es traslladaran a Brussel·les per traslladar aquesta problemàtica al Comissari de Medi Ambient, Janez Potocnik.

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat