• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Hemeroteca Presidència Comunicat del president del Consell Insular de Formentera, en la prèvia de la celebració de la Conferència de Presidents, el 28 de maig de 2014

Comunicat del president del Consell Insular de Formentera, en la prèvia de la celebració de la Conferència de Presidents, el 28 de maig de 2014

Demà és un dia important per Formentera, que serà amfitriona de la Conferència de Presidents que reuneix a l’illa als presidents de la Comunitat Autònoma i dels quatre Consells insulars de les Illes Balears.

Celebrem que la realització d’un acte com aquest a Formentera es visqui amb normalitat també des de les altres illes. És senyal de la importància del camí que ha recorregut Formentera, quan just es compleixen 7 anys des de la creació del Consell insular.

Ens agradaria que aquesta cita servís per apuntalar aquesta normalitat i mostrar a les altres illes que Formentera és una companya de viatge molt útil, que dels germans petits també es poden aprendre moltes coses. La conferència es durà a terme a la seu del Consell Insular de Formentera. Però les valoracions posteriors a la trobada es realitzaran al mollet d’Es Caló, al voltant de les 12 del migdia.

Formentera basa el seu model turístic en el seu paisatge natural i la tranquil·litat. Un dels punts de l’illa que representa millor aquests valors és el poble d’Es Caló.
Per aquest motiu, i així ho  va entendre la Conselleria de Presidència del Govern Balear, que ho va acceptar, sol·licitàrem que les valoracions de la Conferència de Presidents es fessin en aquest indret.

La notícia d’aquest matí de l’informe tècnic positiu per autoritzar el desembarcament d’un vaixell de 16 metres d’eslora a Es Caló i Es Pujols per part d’un subcomité de la Xarxa Natura 2000, organisme que depèn de l’administració autonòmica, ha estat un mal cop. Però confiem encara amb el compromís verbal de la direcció de Costes de no concedir per aquest estiu operacions de càrrega i descàrrega de passatgers en aquest indret. 

El nostre propòsit és ara que demà, després d’haver tractat el tema en la Conferència de Presidents (punt 9 de l’ordre del dia) poguem confirmar sobre el mateix mollet des Caló que es tracta d’un lloc lliure d’excursions.

Jaume Ferrer Ribas
President del Consell Insular de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat