• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Hemeroteca Presidència Acord amb l'Autoritat Portuària per gestionar l'aparcament de La Savina l'any 2015

Acord amb l'Autoritat Portuària per gestionar l'aparcament de La Savina l'any 2015

parkinglasavina2Els presidents del Consell de Formentera, Jaume Ferrer i de l'Autoritat Portuària de Balears, Alberto Pons, han arribat a un acord per signar una autorització d'ocupació temporal en virtut de la qual el Consell de Formentera gestionarà des de l'1 de gener i fins al 31 de desembre de 2015 l'aparcament de la zona portuària de Formentera. A canvi, l'Autoritat Portuària de Balears rebrà 36.623€.

La superfície d'aparcaments que passarà a ser regulada pel Consell de Formentera és de 3.438 metres quadrats, i inclou 283 places d'aparcament. En concret, són tots els aparcaments situats en el Polígon de la Marina, a primera línia del port i compresos dins la zona portuària de La Savina.

L'acord al que han arribat les dues institucions exclou la zona de ponent de La Savina, actual zona d'aparcaments dels cotxes de lloguer, fins que estigui acabat l'edifici d'aparcaments que es construirà al Port al final de la present temporada turística. Una vegada aquest edifici estigui acabat, serà el destí dels cotxes de lloguer i aquesta zona s'incorporaria a l'acord signat.

Segons es recull en l'acord, les condicions d'aparcament d'aquestes 283 places es fixaran en l'ordenança d'aparcament que aprovi el Consell Insular, que en el cas que opti per un sistema de pagament haurà de fer-se càrrec del personal i de la maquinària necessària per a controlar el sistema. A canvi els ingressos que es produïssin per aquest concepte anirien a parar al Consell de Formentera.

El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, s'ha mostrat satisfet “perquè hem perseguit aquest acord des de fa molt de temps, i finalment hem arribat a un acord gràcies a la col·laboració i comprensió de l'Autoritat Portuària, especialment des de l'arribada del nou president Alberto Pons”.

Per a Jaume Ferrer, “amb aquest acord aconseguim poder replantejar el sistema d'aparcament de La Savina de manera integral, sense haver de dividir el poble, que depèn administrativament del Consell, del port, que depèn administrativament d'Autoritat Portuària. Aquest acord ens permetrà pensar solucions millors per a un dels problemes més grans des del punt de vista de la ciutadania de l'illa”.

Per a Jaume Ferrer, el següent pas serà presentar “en les properes setmanes, una proposta de nou sistema d'aparcament coherent per a tot La Savina, port i poble, que sigui vista com a positiva per la ciutadania i per la resta de partits”.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat