• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Hemeroteca Presidència El Govern assumirà part del cost del trasllat de residus el 2016 i el total durant aquesta legislatura

El Govern assumirà part del cost del trasllat de residus el 2016 i el total durant aquesta legislatura

Reunio conseller de Presidencia premsa copiaEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha rebut avui la primera visita oficial del conseller de Presidència del Govern Balear, Marc Pons, a l'illa de Formentera. A les 10.30 hores s'han reunit a la sala de Plens del Consell de Formentera, a la trobada també han assistit el conseller de Presidència, Hisenda i Medi Rural del Consell de Formentera, Bartomeu Escandell, la consellera de Territori i Turisme, Alejandra Ferrer, i la consellera d'Educació i Patrimoni, Susana Labrador, així com la directora general de Relacions Institucionals i Acció Exterior del Govern, Margalida Font.

En la trobada, el president del Consell de Formentera ha demanat al responsable balear que sigui «el Govern Autonòmic o el Central el que es faci càrrec del cost del trasllat dels residus a Eivissa, i no els ciutadans de Formentera», a través de la institució insular. Marc Pons ha declarat que «és el Govern de l'Estat el que ha d'assumir aquesta despesa però mentre no ho faci, el Govern Balear no donarà l'esquena al problema». El conseller ha afegit que «ja s'ha reservat una partida en els pressupostos del 2016 per fer front a part d'aquesta despesa». Si bé el responsable balear ha explicat que per problemes de pressupost no assumiran el cost total del trasllat al 2016, sí que ha assegurat que «dins aquesta legislatura el Govern es farà càrrec del cost total de la despesa», valorada en prop d'un milió d'euros anuals.

La Llei de Consells

Jaume Ferrer també ha demanat a Marc Pons que «la nova Llei de Consells reculla l'especificitat de Formentera, ja que el Consell de Formentera és l'únic que també és Ajuntament i això és una singularitat que s'ha de reconèixer». El conseller de Presidència ha explicat que l'actual Llei de Consells és de l'any 2000, anterior a la creació del Consell de Formentera, i «només per això ja ha de ser modificada». Una modificació que segons ha assenyalat «donarà resposta a l'especificitat de Formentera».

Escola de Sant Ferran

Les obres de l'escola de Sant Ferran s'iniciaran durant el 2016, segons ha declarat el conseller del Govern que ha explicat que l'executiu ja ha reservat una partida en els pressupostos de l'any que ve. «Ara només falta tancar unes qüestions tècniques del projecte perquè pugui fer-se la licitació i construcció d'aquesta escola», segons ha declarat.

El traspàs de les competències de Promoció Turística ha estat altre dels temes tractats a la reunió. Marc Pons ha assegurat que mentre es fa el traspàs «el Govern farà acords puntuals» per ajudar als consells a promocionar-se. La necessitat de dissoldre el Consorci Formentera Desenvolupament durant el 2016, i de solucionar el problema de la plantilla de la Policia Local, han estat les altres qüestions que Jaume Ferrer ha exposat al responsable balear.