• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient Més esforços per lluitar contra el becut vermell

Més esforços per lluitar contra el becut vermell

RP dades becut vermellEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Rural, ha explicat avui les dades d'afectació de la plaga del becut vermell a l'illa de Formentera. El conseller del ram, Bartomeu Escandell ha destacat els esforços que des de la institució s'estan duent endavant «per lluitar contra la seva propagació», i també ha demanat «col·laboració ciutadana perquè els veïns que tinguin palmeres que puguin estar afectades contactin amb la seva conselleria per demanar assessorament i ajuda per combatre la plaga».

Bartomeu Escandell ha explicat que el Consell de Formentera, amb ajuda del Govern Balear, destinarà 42.000 euros durant el 2016, 7.000 euros més que al 2015, a la campanya per lluitar contra el becut vermell. Aquest any les feines començaran a principi de març, i s'allargaran fins a final d'any, en lloc de com al 2015 que es feren de juliol a desembre. «Aquest increment d'esforços és una resposta a l'increment de nombre de palmeres afectades que es varen detectar al 2014, que foren 98, front a les 178 que es detectaren l'any passat», segons ha destacat el conseller.

El coordinador del projecte i especialista en la matèria, el treballador de Tragsa, Joan Argente, ha explicat que amb la campanya del 2016 es vol donar continuïtat a les mesures establertes al 2015. «Les feines es basen en fer prospeccions de camp per establir el radi d'actuació, detectar els exemplars afectats i fer un seguiment de l'eliminació que fan els professionals, així com mantenir les xarxes de trampeig per fer una captura massiva d'adults», segons ha explicat l'especialista.

Recollida i gestió de residus gratuïta pels particulars

A més, aquesta campanya destina més del 40 % del seu pressupost a la recollida i gestió dels residus que generen els exemplars afectats, «per ajudar en els costos que tenen els particulars», segons ha destacat el conseller. Amb aquestes feines també es controla els moviments i introduccions de vivers a l'illa, així com una campanya divulgativa. De fet, es promouen cursos de formació pels professionals de l'illa que aquest any es faran el primer i segon cap de setmana de març.

Des del 2011 quan es va detectar la primera palmera afectada a l'illa s'han censat un total de 3.000 palmeres, i s'ha actuat sobre 280 per estar afectades pel becut vermell segons ha explicat Joan Argente que també ha recordat que «la poda de palmeres només es pot fer al desembre i gener per evitar la propagació del becut».

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix