• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Esports Formentera consolida una vintena d'esdeveniments esportius en temporada baixa

Formentera consolida una vintena d'esdeveniments esportius en temporada baixa

btt formenteraEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, i en col•laboració amb alguns clubs i associacions esportives de l'illa, ha organitzat gairebé una vintena d'esdeveniments esportius per la temporada baixa d'aquest 2017. "Aquest calendari esportiu ha arribat a la seva maduresa i ara treballem en la consolidació de les cites que any rere any guanyen en prestigi", segons ha explicat el conseller d'Esports, Jordi Vidal que ha afegit que igual que en matèria de turisme "Formentera no aposta per la quantitat sinó per la qualitat".

Prova d'això és que una de les cites de més renom com és la Mitja Marató Illa de Formentera fa anys que se li ha posat límit en el nombre de participants "per assegurar que l'experiència dels atletes continués sent positiva i adequada a les dimensions de la nostra illa". A més de contribuir a l'arribada de turistes fora de temporada, aquests esdeveniments també tenen per objectiu "promoure l'esport entre la població local", ha assenyalat Jordi Vidal.

El primer esdeveniment esportiu que hi ha en el calendari és la Final de Cross Escolar cadet i juvenil del campionat balear d'atletisme que se celebrarà el pròxim 11 de febrer. En Setmana Santa com cada any es farà l’estage internacional de judo i el primer cap de setmana de maig una altra Final Escolar en aquest cas de tennis  i de categoria infantil.

Curses
Pel que fa a les curses, el tret de sortida es donarà el dia 1 de març amb la Cursa de la Dona coincidint amb la celebració del dia de les illes a Formentera on també es disputarà el torneig de bàsquet que reuneix equips de totes les illes. A continuació el 12 de març hi haurà la Cursa Pagesa Solidària.

I el 25 de març es farà la VI edició de la «Formentera all round trail», (FART), en la qual els atletes recorren la costa de Formentera. La celebració del «De far a far» es farà el 23 abril. I la mitja marató illa de Formentera, esdeveniment més reconegut del món esportiu de Formentera, i en el qual participen 2.400 esportistes es farà el 13 de maig.

La novena edició de la «Formentera to run» que tindrà lloc entre el 28 de maig i 3 juny pretén com cada any atraure turisme actiu, que vénen a gaudir d'una setmana a l'illa, segons ha destacat Jordi Vidal.I el 22 de juliol, es farà la milla urbana i 5k d'Es Pujols, una prova popular d'atletisme.

Després de la temporada el 7 d'octubre es farà el V Triatló Illa de Formentera i el 12 d'octubre, coincidint amb la festivitat del Pilar, la XXII edició de la cursa «Pujada a la Mola», i com cada any des de fa 39 edicions el dia 6 de desembre es farà la «Cursa de la Constitució, Memorial John Tunks».

Ciclisme
Pel que fa al món del ciclisme el conseller ha destacat la celebració de 4 competicions: el trofeu Illa de Ciclisme en ruta que tindrà lloc el pròxim 26 de març, la volta «Tracks Formentera BTT» que es farà el 9 d'abril, la III edició de la prova de ciclisme de muntanya, BTT Es Cap Challenge que tindrà lloc el 7 de maig, i la volta en BTT cicloturista a Formentera i challenge de la Mola que se celebraran entre el 27 i el 29 d'octubre.

Regates
La «Regatha Ophiusa» del mes de maig i la «Regata trofeu penyal d'Ifac» del mes de juny, així com la regata de surf de vela Memorial Mariano Castelló del 25 de juny o el memorial Marcos Mayans del 27 d'agost i «La volta a Formentera en Windsurf» del 24 de setembre, són alguns dels esdeveniments dels que gaudeixen els esportistes nàutics de Formentera i els que ens visiten, segons ha dit el conseller.

Totes aquestes activitats les podeu consultar en agendaformentera.cat.

posam-horizontal-color

escoles esportives municipals

caib esports

valors esport logo