• Català
  • Castellano
  • English

La Universitat Oberta de Majors continua el seu programa a Formentera

Tenir més de 55 anys. Aquest és l'únic requisit indispensable per ser alumnat de la Universitat Oberta de Majors (UOM), programa de la Universitat de les Illes Balears que imparteix un cicle de conferències a Formentera fins al pròxim mes de novembre.

Es tracta de la segona edició d'aquest projecte educatiu que a poc a poc va guanyant adeptes entre aquest sector de població. La UOM està dirigida a persones adultes més grans de 55 anys o persones prejubilades amb estudis primaris que estiguin interessades a realitzar alguns dels programes o de les activitats que es duen a terme.

Després de més de 10 anys oferint una educació per als majors de les Illes Balears, s’ha aconseguit fer realitat la cobertura d’un programa educatiu a Formentera, que fins l'any passat només comptava amb un programa d’estudis mitjançant la UOM a l’illa d’Eivissa.

Per començar a fer realitat aquest programa, des de la Universitat de les Illes Balears es va començar amb un primer cicle de conferències dirigides als majors de l’illa durant tot l'any 2009. Ara s'ha engegat el segon cicle, que va ser inaugurat el passat 21 de maig i té prevista la finalització el pròxim 19 de novembre.

El seu calendari marca conferències de gran interès per a Formentera, com L'efecte de la meteorologia a la vida quotidiana de Formentera, de la mà del capità Costa, La cuina de les Illes Balears i la seua història o La Segona República, la Guerra Civil i el Franquisme a Formentera (1931-1951), a càrrec de l'historiador Santiago Colomar, que serà l'encarregat de dur a terme la cloenda del curs.

Un projecte que no solament contribueix a millorar els coneixements de la gent gran, sinó també la seua qualitat de vida a tots els nivells. Amb la inclusió de Formentera dins del seu programa, s'aconsegueixen objectius com incrementar el nivell educatiu d'aquest grup de població, contribuir a l'envelliment actiu, competent i reeixit i desenvolupar la capacitat d'aquest col·lectiu de llegir i interpretar la realitat del nostre temps.

Aquest programa és possible gràcies a la Universitat de les Illes Balears, l'Obra Social la Caixa i el Consell de Formentera.

Calendari
Sala d'actes de la Conselleria de Cultura. Avda Portossalè. De 18 a 19.30 hores.
L'efecte de la meteorologia a la vida quotidiana de Formentera. 24 setembre. Capità Costa.
Les festes antigues, tradicions i llegenda. 29 octubre.    
La Segona República, la Guerra Civil i el Franquisme a Formentera (1931–1951). 19 novembre. Santiago Colomar, historiador de Formentera.