• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència El Consell de Formentera aprova l’elaboració un codi ètic de bon govern i transparència

El Consell de Formentera aprova l’elaboració un codi ètic de bon govern i transparència

Foto votacio codi etic agost 2017Avui s’ha celebrat la sessió plenària del Consell de Formentera del mes de setembre. El ple ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups polítics un dictamen relatiu a l'elaboració i aprovació d'un codi ètic de bon govern i transparència.

Aquest acord té com a objectiu “que les actuacions dels servidors públics es regeixin pels principis d’eficàcia, imparcialitat, austeritat i responsabilitat i s’incrementi la transparència de la institució i es garanteixi l’accés a la informació per part de la ciutadania”, segons recull el dictamen aprovat a partir de la proposició presentada pel grup PSOE i pel grup PP.

La consellera de Participació Ciutadana i Transparència, Sònia Cardona, ha assumit amb il·lusió aquest nou repte, “jo crec que és una oportunitat única per tornar a posar en rellevància el compromís que aquest govern té en la transparència i el bon govern”, ha assegurat. Aquesta encomana serà una de les principals feines que impulsarà des de la seva conselleria aquest any.

Festius 2018: Sant Jaume i Sant Francesc
El Ple també ha aprovat per unanimitat la proposta d'aprovació dels dies festius locals corresponents a l'any 2018. Els festius locals del pròxim any seran el 25 de juliol festivitat de Sant Jaume, com cada any, i el 3 de desembre, festivitat de Sant Francesc. Així mateix, s’ha donat suport de tots els grups a la proposta de ratificació de membres del Consell d'Entitats.

D’altra banda, s’ha aprovat, amb els vots a favor de tots els grups polítics, i l’abstenció del PP, una proposició del grup socialista per instar al Consell de Formentera, d'acord amb la tradicional defensa dels drets humans i respecte a la diferència i especialment al col·lectiu LGTBI, a reprovar la campanya de comunicació que està realitzant aquesta organització a Balears en contra d'aquest col·lectiu i traslladar aquesta reprovació a l'organització "Hazte Oir".

Nova campanya de retirada de fibrociment
Per últim, s’ha donat suport a la proposició del grup PP relativa a la creació d’una nova campanya de retirada de fibrociment destinada a domicilis i particulars de Formentera, com ja es va fer ara fa 4 anys. L’objectiu ajudar a la retirada d’aquest element contaminant i conscienciar a la població de la importància de la seva retirada.

Declaració institucional
A la sessió plenària també s’ha aprovat la declaració institucional, de tots els grups polítics, amb motiu dels atemptats a Barcelona i Cambrils per mostrar “la seva més rotunda condemna a la barbàrie terrorista comesa el dia 17 d'agost a Barcelona i Cambrils”.

Amb aquesta declaració la institució ha expressat la seva més enèrgica repulsa als actes terroristes que han atemptat de forma salvatge i sanguinària contra els veïns, veïnes i persones provinents d'arreu del món que havien anat a gaudir de la capital de Catalunya i de les seves zones turístiques, independentment del seu origen, idees o religió.

També s’ha expressat “el nostre condol a les famílies i amistats de les víctimes mortals, i desitjat una ràpida recuperació a totes les persones ferides en aquest atemptat. Així mateix s’ha manifestat el reconeixement i agraïment a la tasca de tots els cossos de seguretat, especialment dels Mossos d'Esquadra, les policies locals, els serveis sanitaris i el voluntariat que tan bona feina han fet”. Finalment el ple ha assegurat que “no ens faran defallir com a poble que estima la llibertat i la democràcia”. Perquè només a través de l’educació, la cultura, la tolerància i la democràcia serà possible la convivència de tots els pobles i ciutadans del món, segons recull el manifest, que conclou que “Estem unides i units en aquesta lluita. No tenim por.”

webturisme baix1

Ràdio Illa

Horaris de les barques

rss_formentera_1