• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura i Patrimoni Formentera reuneix Cris Juanico i els Ai Ai Ai per a la seva nit de concerts de les Festes de Nadal

Formentera reuneix Cris Juanico i els Ai Ai Ai per a la seva nit de concerts de les Festes de Nadal

Foto cris juanicoEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura i Festes, anuncia que aquest dissabte 16 de desembre tindrà lloc una nit de música menorquina i rumba catalana amb les actuacions de Cris Juanico i els Ai Ai Ai. Els concerts tindran lloc a l’envelat de Sant Ferran a partir de les 23.00 h i seran gratuïts.

Cris Juanico ens delectarà amb 13, el seu nou disc i primer recopilatori
Tretze cançons desordenades + Tretze peces retrobades és el primer i peculiar recopilatori de Cris Juanico. Tretze anys de carrera en solitari són l’argument per reunir cançons clau en la seva trajectòria i retrobar peces rares i especials. Molt més que un recopilatori, 13 és tot un treball de recerca i de posta en valor de cançons, col·laboracions i vivències.

13 anys han passat de l’edició de Memòria (2004), el seu primer treball en solitari, i aquest número és el que permet al músic fer una selecció personal i única de cançons significatives en la seva carrera musical. L’artista les recull en aquest doble disc que també inclou una tria de tretze rareses i col·laboracions en què ha participat.

Un collage de cançons ple d’anècdotes i experiències, de vocabulari i melodies que formen part de la seva carrera musical. Això si, totes ben desordenades. Per a aquest projecte, l’artista ha mirat al passat per a fer una passa endavant i presentar quelcom nou.

El recopilatori és un doble CD. El primer conté tretze cançons que conformen un recorregut per totes les etapes musicals de Cris Juanico. Hi són presents temes de Ja T’Ho Diré, Menaix a Truà, Tabaluga, l’Original Jazz Orquestra i de tots els seus treballs en solitari.

El segon CD conté tretze cançons retrobades, una selecció de col·laboracions especials i significatives que ha realitzat amb destacats músics i amics, posant-hi la veu, la creació o la producció musical. Parlam de Toni Xuclà, Joan Valent, Gossos, Projecte Mut, la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, Àngel Gómez, Van de Kul, Nina da Lúa i el Cor Gospel de Sa Fàbrica de Músics, a més de tres rareses no publicades anteriorment: un tema amb Benejam, un per a la campanya SOS Menorca del GOB i un altre per a l’Expo «La mar i en Pop», a les Illes.

Ai Ai Ai presenta a Formentera el seu nou treball per celebrar els 25 anys de rumba catalana
Arran de la mort del gran mestre de la rumba catalana Gato Pérez, l'octubre de 1990, dos dels seus músics, "Rafalitu" Salazar i Pep Lladó, van crear el grup Ai Ai Ai, amb l'objectiu de mantenir viva la flama rumbera i incorporar d'una manera estable la llengua catalana en aquest gènere musical, una idea que ara pot semblar ben natural però que en aquells temps era d'allò més trencadora. D'aleshores ençà, els Ai Ai Ai segueixen entossudits a conrear aquest gènere i a posar el seu gra de sorra per aconseguir que la rumba sigui reconeguda com a patrimoni de la humanitat per la Unesco, ara que ja és considerada patrimoni cultural de Catalunya.

Durant tot aquest temps, bufàs d’on bufàs el vent –tant si hi havia explosió olímpica d’Els Manolos i el Peret, com si el rock català esdevenia moda, com si arribava el mestissatge de la mà de Dusminguet o Manu Chao, com si triomfava el nou pop dels Manel i companyia–, els Ai Ai Ai sempre han persistit en la seva particular manera d’entendre la música. Vint-i-cinc anys després, cinc discs al mercat, i centenars de concerts a l'esquena, segueixen al peu del canó. Ara el grup és a punt de publicar un disc d'aniversari on, a més de cançons noves i algunes versions d'antigues cançons, hi han afegit també una cançó inèdita del gran Gato, "Que no, que no", revisada amb l'ajuda de Joan Garriga i Marià Roch, de la Troba Kung-Fú. El proper 16 de desembre, desembarquen a Formentera carregats amb una banda de 7 músics –entre els quals, a més del mític gitano català "Rafalitu" , destaca també Jordi Gas (ex Jarabe de Palo, Salseta del Poble Sec i Sau, entre d'altres)– amb l'objectiu de fer-nos ballar la seva rumba gitana i oferir-nos totes aquestes noves cançons a més dels clàssics de sempre com Sota la palmera, Bar la rumba, Carrer cavallers o la mítica Maquinolandera amb els seus particulars versos dedicats a la nostra estimada illa: "Cap a Formentera / Que tu no tens espera / Agafen de la meva / Vigila la cartera / Ohoh, ohoh Ohoh, ohoh".

Ràdio Illa

Teatre de les Illes Balears

Música de les Illes Balears

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera