• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura i Patrimoni Diada de Sant Jordi a Formentera amb música i llibres

Diada de Sant Jordi a Formentera amb música i llibres

Foto Joan miquel oliverEl Consell de Formentera, a través de l’àrea Cultura, Educació i Patrimoni recorda que aquest cap de setmana tindran lloc els actes centrals abans de la celebració de la Diada de Sant Jordi del proper dilluns 23 d’abril.

Dissabte de concerts de Sant Jordi: Intercanvi de bandes de música i Joan Miquel Oliver

El dissabte a les 17.30 h a la plaça de la Constitució hi haurà una trobada de bandes de música amb la Banda Juvenil del Patronat de Música d'Eivissa, la Banda Sénior de la Unió Musical l'horta de Sant Marcelí i la Banda de música de Formentera.

A les 20.00 h al Jardí de ses Eres, el cantautor Joan Miquel Oliver, ex vocalista d’Antònia Font, presentarà el seu darrer disc, Atlantis.

Pel concert d’intercanvi de bandes de música, la Banda Juvenil del Patronat de Música d'Eivissa interpretarà dues obres prou conegudes pel públic: Malson abans de Nadal i Cartoon Symphony, un popurri on es reconeixen les bandes sonores de sèries de dibuixos animats com “The Simpsons”, “La pantera rosa” o “Els picapedra”.

La Banda Sénior de l'Unió Musical l'horta de Sant Marcel·lí utilitzarà els compositors valencians com a nexe d'unió entre les obres que interpretaran. Finalitzaran amb l'estrena d'una obra composta pel director de la banda, Joaquin Estal.

La Banda de Música de Formentera farà un concert mesclant temes actuals de grups tan populars com podrien ser els Beatles amb música escrita originalment per a banda.

El concert acabarà amb una interpretació conjunta a càrrec de les tres bandes de la cançó d'Aires Formenterencs “Visc a Formentera”.

Tot seguit Formentera podrà gaudir de la música del cantant mallorquí i exguitarrista i compositor del grup Antònia Font, Joan Miquel Oliver que presentarà el seu nou disc Atlantis. Un disc que segueix la línia estilística de Pegasus, el seu anterior treball, però en una versió corregida i augmentada que obra el ventall de l’antifolk a l’electro, del funk a la rumba i del pop pur a tot el que us pugueu imaginar.

Diada de Sant Jordi

Durant el matí de dilluns es col·locaran paradetes de llibres de diverses associacions de l’àmbit cultural de l’illa a la plaça de la Constitució de Sant Francesc. Així mateix, es podran intercanviar llibres de segona mà per altres baixes del fons de la biblioteca i hi haurà una nova paradeta dedicada a mostrar als ciutadans totes les publicacions on el Consell de Formentera ha col·laborat, com per exemple la nova edició del llibre La Cuina de Formentera d’Artur Portes i Vicent Ferrer i Editorial El Gall, ell llibre La segona república a Formentera 1931-1936 de Martí Serra Rivera i de l’Editorial Mediterrània Eivissa o l’exemplar del número 79 de la Revista Randa dedicada a Formentera.

A la tarda, es celebrarà el clàssic lliurament de premis de la XIX edició del Concurs Infantil de punts de llibre Antoni Tur “Gabrielet” i el Concurs Literari Infantil Robert Lewis Baldon. Amb la dinovena edició i arran de la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, enguany els relats, en aquesta convocatòria, versen sobre la següent temàtica: “Formentera i el seu patrimoni cultural”.

Aquest acte tindrà lloc a les 17.30 h a la Sala de Cultura (Cinema) i comptarà amb l’animació dels artistes Ruth Delgado i Nacho Rivas amb la col·laboració de la companyia Improibiza.

Les celebracions de Sant Jordi compten amb la col·laboració de Trasmapi i amb l’Institut d’Estudis Baleàrics a través del circuit TalentIB.

Ràdio Illa

Teatre de les Illes Balears

Música de les Illes Balears

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera