• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Esports Formentera acollirà 3000 corredors en la seva Xa Mitja Marató

Formentera acollirà 3000 corredors en la seva Xa Mitja Marató

Mitja marato 2015  J.Antonio ArribasEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer i el conseller d’Esports, Jordi Vidal, han fet avui l’acte de presentació de la desena edició de la Mitja Marató Popular Illa de Formentera. A la presentació també han assistit els representants de dos dels principals patrocinadors de la prova, Alejandro Marí, per part de Trasmapi, i Josep Verdera, per part de CaixaBank, així com Manuel Hernández, director de Unisportconsulting, empresa organitzadora de la cursa.

La Mitja Marató, que se celebrarà aquest proper dissabte 12 de maig, comptarà amb la participació de 3000 corredors, 2000 de la mitja, i 1000 de la de 8km. Aquest ha estat el segon any que les inscripcions s’han fet per sorteig, al qual es varen inscriure més de 7000 atletes. L’organització calcula que entre corredors i acompanyants, unes 7500 persones es desplaçaran a Formentera en motiu d’aquest esdeveniment esportiu.

Reforç de seguretat
Per garantir la seguretat de la cursa, es comptarà amb reforços dels cossos de policies locals de Santa Eulària i Sant Antoni “que donaran suport al dispositiu que tindrem establert a Formentera aquest dissabte”, ha declarat el conseller d’Esports Jordi Vidal, que ha anunciat també que es rebrà ajuda de les agrupacions de protecció civil de Sant Antoni i Sant Josep, “cosa que farà que la prova pugui transcórrer amb total seguretat per als participants”, ha destacat Vidal, que ha agraït la bona predisposició dels ajuntaments i associacions eivissencs.

Per la seva banda, el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha recordat que ara fa 10 anys es va fer la primera Mitja Marató de Formentera amb 101 participants i ha destacat la bona trajectòria que ha tingut en aquesta dècada. Així mateix, ha agraït la implicació de tothom que fa possible aquesta cursa i en especial dels voluntaris, “que han aconseguit, amb el seu esforç, que aquesta competició sigui de les més ben valorades entre els runners de les Illes, de l’Estat i de més enllà de les nostres fronteres”.

Horaris i talls de trànsit
La carrera, de 21 kilòmetres, s’iniciarà a les 17.30 hores del far de la Mola, i la de 8km ho farà a la mateixa hora arrencant des del km 6,2 de la carretera de Sant Ferran.

La carretera que uneix el Pilar de la Mola amb el far restarà tallada a partir de les 15.00 hores, la que uneix es Caló amb la Mola es tallarà a partir de les 16.30 hores, la de Sant Ferran a es Caló a partir de les 17.00 hores, i la que va de la Savina a es Pujols i Sant Ferran també es tallarà des de les 17.00 hores. Les vies es tornaran a obrir al pas dels darrers participants de la cursa. Es preveu que els darrers corredors arribin entre les 19.30 i les 20.00 hores a la meta, situada al port de la Savina.

Els participants que accedeixin pel seu compte al far podran deixar el seu vehicle al Pilar de la Mola, en un pàrquing habilitat per a això i recórrer els 2 km a peu. Des de la línia de meta hi haurà servei de tornada a aquest pàrquing. Sols podran accedir al far els autobusos i cotxes de l’organització.

Concert d’aniversari
Per celebrar el desè aniversari de la Mitja Marató, s’ha programat un concert gratuït de Los Mojinos Escozios a la plaça Europa d’es Pujols a partir de les 23.30 de la nit. Els participants que vulguin gaudir de la música i la festa de los Mojinos i que facin nit a Eivissa, tindran una barca especial de tornada que partirà de la Savina a les 2.00 de la matinada, així com línia de bus d’anada i tornada per desplaçar-se de la Savina a es Pujols.

posam-horizontal-color

escoles esportives municipals

caib esports

valors esport logo