• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència Jaume Ferrer destaca el clima de convivència i respecte de Formentera en la primera jornada del debat de l'estat de l'illa

Jaume Ferrer destaca el clima de convivència i respecte de Formentera en la primera jornada del debat de l'estat de l'illa

Foto debat estat de FormenteraEl Consell de Formentera ha celebrat aquest dimarts la primera sessió del ple de l’estat de Formentera, una sessió que ha començat amb el discurs del president del Consell, Jaume Ferrer, en què ha destacat el que més valuós troba del moment actual "és que a l'illa de Formentera, tot i que un terç de la població és nascuda fora de la Comunitat de les Illes Balears i un altre terç de la població és nascuda fora de l'estat, hi ha un gran clima de convivència i de respecte".

Ferrer ha explicat que la direcció política del seu govern ha tingut sempre la voluntat de preservar aquesta convivència, i que ho fa a través de cinc eixos: l'educació, l'interès general, la preservació del medi ambient, el respecte a la cultura pròpia de l'illa i una presa de decisions plural, on els grans temes passen pel Consell d'Entitats.

El president ha desgranat aquests cinc grans eixos ha través del qual ha citat les actuacions principals del darrer any, i ha acabat desitjant que una "Formentera multicultural que visqui en un clima de respecte i de convivència molts anys més".

El Partit Popular

El discurs del Partit Popular ha estat pronunciat per José Manuel Alcaraz, que s'ha mostrat crític amb la proposta de zonificació turística del govern i també s'ha desmarcat del projecte de regulació de l'accés de vehicles a l'illa, amb el que s'ha mostrat contrari per establir un màxim d'entrada en lloc de ser una taxa de pagament.

El Partit Socialista

El discurs del Partit Socialista d'Ana Juan s'ha centrat en qüestions de caire operatiu de l'oposició com la reclamació de tenir un despatx separat dels altres grups polítics, la modificació del reglament orgànic de la institució per donar més torns de paraula als grups de l'oposició o l'accés a la informació a través del portal de transparència. Com el Partit Popular, també s'han mostrat crítics amb el projecte de zonificació turística.

Compromís

Compromís ha dividit la seva intervenció entre Cristina Costa i Omar Juan, que han manifestat compartir les línies generals exposades pel president, tot i que han discrepat del ritme i la velocitat que s'imprimeixen a alguns temes. Compromís ha expressat estar d'acord amb el projecte de zonificació turística.

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1