• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Esports Balanç de les Escoles Municipals Esportives de Formentera

Balanç de les Escoles Municipals Esportives de Formentera

nens-escola-de-vela-2017El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, ha fet balanç avui del funcionament de l’estructura de les escoles municipals esportives. Aquest model de funcionament persegueix assolir una gestió sostenible que permeti seguir amb l’increment d’alumnat, l’augment del nombre d’escoles i modalitats esportives, així com la gestió i coordinació amb els diferents clubs esportius de l’illa.

Nova estructura
Tot això es fa en base a un sistema de coordinació amb un màxim responsable i una direcció de la que depenen els coordinadors d’esports i escoles, que a la seva volta s’encarreguen d’organitzar la tasca dels tècnics, entrenadors i monitors de cada escola. Aquests equips mantenen reunions periòdiques per a avaluar el funcionament de les escoles així com per a analitzar les incidències i necessitats que es puguin produir.

Escoles i alumnes
Les escoles municipals esportives s’inicien el curs 2015/2016 amb l’Escola Municipal d’Atletisme (EMAF) i un nombre inicial de 50 alumnes. Al curs següent s’hi suma l’escola de Tennis (EMTF), augmentant a 116 el nombre d’alumnat. Al curs 2017/2018 es compta ja amb 4 escoles, EMAF, EMTF, escola de Tir amb Arc (EMTIF) i escola de Vela (EMVF), que organitza també 200 cursos els mesos d’estiu. El nombre d’alumnes ascendeix en aquest curs als 143.

Per al curs 2018/2019 es preveu un total de gairebé 400 alumnes i un augment a 250 cursos d’estiu a l’escola de Vela, 50 cursos més que en el passat exercici. Així mateix, es mantenen convenis amb diferents entitats i clubs esportius de l’illa que tenen escola per a ajudar-los en el seu funcionament i en la contractació de personal especialitzat.

Escola municipal de futbol
Essent preguntat per un futur augment en el número d’escoles municipals i modalitats esportives, el conseller d’Esports, Jordi Vidal, ha destacat que l’esport que més practicants té a Formentera és el futbol, “L’SD Formentera compta amb 14 equips de menors de 16 anys inscrits a les diferents competicions. Sabem de la dificultat que comporta tenir una estructura d’aquesta grandària i estem estudiant com poder-los ajudar”. Vidal ha recordat que els darrers anys el Consell manté un conveni d’us i manteniment d’instal·lacions amb la SD Formentera per a la pràctica i aprenentatge del futbol i s’ha mostrat obert a establir algun tipus d’acord amb l’entitat per seguir garantint el funcionament del futbol base a l’illa. 

posam-horizontal-color

escoles esportives municipals

caib esports

valors esport logo