• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient El GEN-GOB utilitza els drons en la Campanya de seguiment i control de la pressió del fondeig al litoral de Formentera

El GEN-GOB utilitza els drons en la Campanya de seguiment i control de la pressió del fondeig al litoral de Formentera

foto-dron-cala-saonaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que el GEN-GOB ha dut a terme aquesta setmana passada una nova tanda dels treballs de camp del projecte “Posidònia i usos marins sostenibles a Formentera”, finançat amb els fons recaptats a la primera campanya del Save Posidonia Project.

Aquests treballs de camp, que s’iniciaren el passat mes de juliol, se centren en quantificar la pressió del fondeig damunt les praderies de Posidònia oceànica al litoral de Formentera, i avaluar el seu estat de conservació.

Els treballs realitzats a mitjans setmana passada han consistit en la realització d’una sortida per fotografiar totes les embarcacions fondejades a Formentera mitjançant la utilització de drons.

Així, el dimecres 29 d’agost es va sobrevolar bona part del litoral de Formentera amb dos drons per quantificar, geolocalitzar, calcular mida de les eslores i estudiar si les embarcacions es trobaven o no fondejades sobre Posidònia oceànica.

Amb aquesta finalitat, es varen contractar dues companyies de drons i es varen sobrevolar les àrees més utilitzades per les embarcacions. Un pilot va sobrevolar la zona compresa entre Punta Pedrera, es caló de s’Oli, i s’Espalmador i, novament, des de s’Espalmador fins a Punta Prima i la platja des Pujols. El segon pilot de dron va fotografiar la zona de Migjorn, des de Punta de l’Anguila fins a es Copinar, la platja de Tramuntana des des Racó de sa Pujada fins a cala en Baster i es Quintalar i, finalment, la zona de cala Saona, des de Punta Rasa fins es caló d’en Trull.

Els treballs es realitzaren entre les 12 i les 18 h tenint en compte les característiques de cada zona; les hores de màxima freqüentació a la zona de ses Illetes, l’estabilitat en el nombre d’embarcacions a partir de mig dia a la zona de cala Saona, etc...

La major densitat d’embarcacions es va trobar entre la platja de ses Illetes i s’Espalmador.

Encara que és d’hora per quantificar el nombre d’embarcacions fondejades, en un recompte encara provisional a la zona menys transitada es varen comptabilitzar 90 embarcacions fondejades a cala Saona, 10 a la zona de Migjorn i 24 embarcacions entre es Caló i es Racó de sa Pujada.

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix