• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Hemeroteca Presidència La I Diada de Formentera va culminar amb gran èxit

La I Diada de Formentera va culminar amb gran èxit

Diada de Formentera 2010La I Diada de Formentera va culminar amb gran èxit i orgull per part dels formentererers, que gaudiren del actes programats des de les 20.30 hores fins a prop de les 23 hores. Aquest acte és especialment rellevant i simbòlic pel fet que es tracta de la primera celebració des de la constitució del Consell Insular de Formentera i, amb els recentment aprovats simbolismes propis del Consell, com són la bandera, l’escut i la Diada en el dia de Sant Jaume. L'acte institucionl va iniciar-se amb la hissada de la nova bandera de Formentera, en presència del públic assistent, així com de tots els consellers de Formentera al plenari i altres autoritats com la consellera d'Innovació i Noves tecnologies del Govern Balear, Pilar Costa i el diputat per Formentera, Pep Mayans. La hissada de la nova bandera dels formenterers per part del president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, va estar acompanyada per una sonada tradicional a càrrec dels sonadors de Formentera i va comptar amb la presència dels cossos de seguretat de l'illa. Seguidament, tothom es va desplaçar a la Sala Municipal de Cultura (cinema) on es vàren entregar els premis Sant Jaume a l'hostal La Savina, Pep Costa i Guash i Joan Colomar "peret" i la Medalla d'or a la Coordinadora d'Entitats Cíviques de Formentera.
La instauració del Premis Sant Jaume i la Medalla d'Or són fruit de la nova realitat institucional i política de l'Illa de Formentera i obeeixen a la voluntat d’homenatjar els ciutadans il·lustres de Formentera i de reconèixer-los públicament els mèrits en què han excel·lit, com també al desig d’enaltir tots els valors que els han caracteritzat, l’actitud de servei a la nostra terra des dels llocs més diversos, l’estimació que hi han sentit i la contribució, conscient o inconscient, que han fet en el procés de redreçament cultural, social o polític i per haver prestat servei a l’illa de Formentera.
Així, la concessió de la Medalla d’Or de Formentera a la Coordinadora d’Entitats Cíviques de Formentera, reconeix el seu treball com a plataforma ciutadana que aglutinà a tota la societat formenterera, així com per tota la feina, trajectòria i valors que defensà i al llegat de futur que les seves accions representaren pels formenterers i formentereres. Destaca especialment la unitat popular, la pluralitat de la seva composició i la defensa d’un model turístic, econòmic, social i territorial propi de Formentera i sense imposicions externes.

Els premis Sant Jaume foren concedits a:

Hostal La Savina
En reconeixement al seu treball que representa des dels inicis del model turístic formenterer, a les primeries dels anys cinquanta, l’establiment familiar i sostenible que defensa aquesta illa, que permet una atenció de qualitat i que ha apostat per una actualització i modernització constant, fidel a l’esperit en un ambient de servei tramés generació rera generació fins als nostres dies.

Pep Costa Guasch
En reconeixement al seu compromís amb el poble formenterer efectuat des de la parròquia de Sant Ferran, facilitant a diverses generacions amb mancança de recursos la possibilitat material de realitzar estudis de nivell mitja i superior a altres illes.

Joan Colomar Serra “Paret”
En reconeixement a la seva contribució a la memòria històrica en la reconstrucció de la història contemporània de Formentera, posant a l’abast dels historiadors i investigadors la seva vivència personal i un testimoni valent i honest d’una època convulsa de la nostra història que li tocà viure.

L'acte va ser presentat per Andreu Ferrer, membre de la companyia de teatre de l'illa s'Esglai, qui va donar pas al lliurament de premis, a més del lliurament de la nova bandera a totes les associacions, clubs esportius, parròquies i escoles de l'illa. Per acabar l'acte, la primera llicenciada íntegrament al conservatori de música de Formentera, Estefania Hernàndez, va interpretar la peça musical de Capricho Àrabe de Francec Tàrregas. En general, l'acte va culminar amb una gran satisfacció per part de totes les autoritats i dels ciutadans, que des d'ara tenen les festes de Sant Jaume com a diada de Formentera, el què suposa la independència i la majoria d'edat de Formentera.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat