• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència Formentera estrena nou camió de bombers

Formentera estrena nou camió de bombers

img 2385-2-El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i el president de l’Autoritat Portuària de Balears (APB), Joan Gual de Torrella, han presentat aquest matí el nou camió del cos de bombers, un vehicle donat per l’APB fruit del conveni de col·laboració signat el 2014 per extensió de 15 anys i que a més de la donació d’aquest camió, contempla una dotació anual de 20.000 € per a formació del cos de bombers i material d’extinció.

Jaume Ferrer ha destacat que l’entrega d’aquest camió de bombers és una mostra més de l’actual bona relació entre el Consell i Autoritat Portuària, “una bona sintonia que s’ha traduït en les obres de millora de l’entorn portuari i en el reforç, també, del material dels bombers del Consell de Formentera”. D’aquesta manera, ha recalcat Ferrer, “es pot assegurar que el port tingui un servei de bombers com pertoca i el Consell pugui disposar d’aquest camió amb nou material per fer front a futures incidències”.

El nou vehicle

Es tracta d’una bomba urbana lleugera polivalent, amb capacitat per 6 persones i 1800 litres aigua de capacitat. El nou camió és operatiu tant per extinció d'incendis com per a rescat i salvament, i duu un equip de nova generació per actuació d’excarceració en accidents de transit, amb tecnologia a bateria.

A Formentera destaca com un vehicle versàtil per quasi tots els tipus de serveis, ja que porta pràcticament tot el material per extinció d’incendis, rescat i salvament. És un vehicle de petites dimensions i molt maniobrable, que ja opera a altres cossos de bombers a Murcia, Segòvia o Castelló per exemple.

Encesa de foc i cremes controlades

D’altra banda, des del cos de bombers es recorda que des del passat 16 d'octubre, a les Illes Balears ja es pot fer foc fora de massa forestal i a les àrees recreatives i zones habilitades. Així mateix, es recorda que per fer foc dins massa forestal es requereix una autorització administrativa.

Si el nostre habitatge encara no disposa de faixa o zona perimetral d'autoprotecció, cal que ens informem a la web del servei de gestió forestal, o amb l’agent de Medi Ambient del Govern balear, sobre com fer-la i sol·licitar l'autorització administrativa necessària.

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1