• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura i Patrimoni Formentera s’adhereix al Projecte Cultural Barnasants

Formentera s’adhereix al Projecte Cultural Barnasants

foto barnasants 2El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, ha signat aquest dilluns un conveni de col·laboració amb l’Associació República de la Cultura per a l’organització del Projecte Cultural Barnasants a l’illa de Formentera i la programació d’artistes formenterers al Barnasants l’any 2019.

Formentera es converteix així en la primera illa de les Balears en adherir-se al Barnasants amb l’objectiu de crear una xarxa de la cultura d’autor del domini lingüístic català que ofereixi a l’illa una proposta cultural i de llengua, especialment entre les generacions més joves i els artistes locals. Es promou, a més, la projecció i difusió de la realitat cultural i mediambiental de Formentera a la resta del domini lingüístic català.

La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha mostrat la seva satisfacció per la rúbrica d’un acord que “permetrà que Formentera pugui gaudir de dues de les actuacions d’aquest festival i que, d’altra banda, la nostra cultura musical sigui representada i escoltada als escenaris de Barcelona”.

Barnasants

El Projecte Cultural Barnasants va néixer fa 24 anys a Barcelona amb la vocació de donar veu als artistes de la cançó d’autor durant els mesos d’hivern.

Actualment és el festival de referència de la cançó d’autor a bona part del territori d’àmbit català, i ha crescut fins a esdevenir el projecte cultural més important del seu gènere a Europa, presentant tant a grans figures consagrades de la cançó com difonent els nous valors emergents a través de més de 100 concerts a cada nova edició.

Així mateix, s’han establert importants acords de col·laboració i d’intercanvi amb festivals i projectes culturals d’Itàlia, Occitània, Amèrica Llatina i Euskal Herria. Entre d’altres reconeixements, aquesta iniciativa cultural ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Cultura 2012 de la Generalitat de Catalunya i la Medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona del mateix any.

En paraules del seu director, Pere Camps, “Barnasants és un projecte que concep la cultura com a eina clau de transformació i progrés social. Per aquest motiu apostem de manera indiscutible per la cançó d’autor al marge de les modes, el mercat i la indústria”.

De cara a l’hivern i primavera del 2019, les propostes del Barnasants a Formentera es traduiran en dos concerts durant els mesos de febrer i abril. D’altra banda, la cantautora formenterera Maria José Cardona serà l’encarregada de representar la nostra illa en l’edició del festival a Barcelona.

Ràdio Illa

Teatre de les Illes Balears

Música de les Illes Balears

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera