• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient Els escolars de Formentera es consciencien amb la campanya 'Per una natura sense plàstic'

Els escolars de Formentera es consciencien amb la campanya 'Per una natura sense plàstic'

foto sense plasticEl Consell de Formentera informa que dins de l'acció duta a terme des de l’àrea de Medi Ambient juntament amb “Be Blue. Trasmapi Formentera Care Project”, i amb la col·laboració de diferents empreses i associacions, s’ha organitzat als centres educatius el concurs “Per una natura sense plàstic”, certamen que té per objectiu conscienciar els nens i nenes de l’illa sobre els residus plàstics i ensenyar-los el funcionament de les màquines de retorn d'envasos.

Així, es fan sessions a les aules on els alumnes aprenen en matèria de medi ambient i reciclatge tot dibuixant un quadernet que se’ls ha entregat i participant al joc Kahoot, amb el que han d’encertar deu preguntes relacionades amb el plàstic. A més, tres de les màquines de retorn d'envasos instal·lades mesos enrere s’han traslladat a les escoles perquè els més petits vegin com es recicla en aquests dispositius i els facin servir per a reciclar els seus envasos.

El concurs va destinat als cursos de 1r i 2n de primària de les escoles de la Mola, Mestre Lluís Andreu i Sant Ferran de ses Roques, encara que les màquines estaran disponibles a la resta d'alumnes de cada un dels centres. Les dades de reciclatge de cadascuna de les màquines seran analitzades per separat per conèixer quina de les escoles ha aconseguit la major taxa de reciclatge.

Per a la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, és de gran importància conscienciar els més petits i implicar-los en el reciclatge, ja que “Formentera està envoltada de mar, i el nostre futur depèn de la cura que tinguem del nostre entorn natural. Ensenyar i motivar els nostres escolars a fer un bon us dels residus que generem dia a dia, ajudarà a millorar les taxes de reciclatge i avançar cap a un futur més sostenible”.

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix