• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència Formentera ja té Pla de Mobilitat

Formentera ja té Pla de Mobilitat

foto 201812 ple 1La Sala de Plens del Centre de Dia ha acollit aquest divendres la sessió plenària ordinària del mes de desembre, una sessió on ha destacat l’aprovació definitiva del Pla de Mobilitat Sostenible de l’illa.

Rafael González, conseller de Mobilitat, ha explicat que “aquest pla, que es desplegarà a partir del 2019, haurà de regir la mobilitat dels propers anys a aquesta illa. S’estan donant passes per aconseguir una illa més sostenible, millor per als residents, però també perquè tota aquella gent que ens visiti vegi una diferència respecte a d’altres destinacions”.

El nou pla cerca que el cotxe cedeixi el seu protagonisme a d’altres tipus de transport més sostenibles com la bicicleta o el transport públic.

Terreny per a habitatges de protecció oficial

El Ple d’avui ha donat també el vistiplau per unanimitat a la proposta d’aprovació de conveni urbanístic per a la cessió d’una superfície d’espai públic i equipament municipal divers situat a Sant Ferran, promogut pel conjunt de propietaris dels terrenys.

Es tracta d’una parcel·la de 775 m2 qualificada que permet edificabilitat d'1,2 m2 per m2 , amb un 60 % d'ocupació en planta baixa i pis que es preveu cedir a l’IBAVI per a la construcció de futurs habitatges de protecció oficial (HPO).

Altres acords

També s'ha aprovat per unanimitat la proposta de l'equip de govern de Gent per Formentera (GxF) relativa a les tarifes del taxi, així com la proposta de ratificació dels nomenaments de vocals titulars i suplents en representació d’associacions al Consell d’Entitats.

Així mateix, el PSOE ha aconseguit aprovar, amb els vots a favor de GxF, Compromís, i l’abstenció del PP, una proposició relativa a l'adhesió de Formentera a la campanya "Ciutat 30", un projecte que impulsa la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta i que sol·licita al Govern central que modifiqui el Reglament general de circulació perquè inclogui per defecte la limitació de 30 km/h a tots els nuclis urbans.

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1