• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura i Patrimoni Els Reis d’Orient visiten Formentera aquest dissabte

Els Reis d’Orient visiten Formentera aquest dissabte

foto 2018 reis 1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Festes, informa que les Majestats els Reis Mags d’Orient arribaran com cada any amb barca al port de la Savina a les 17.30 hores d’aquest proper dissabte 5 de gener. Els acompanyaran els patges i la Comitiva Reial, que dins les engalanades carrosses recorreran tots els pobles de l’illa.

El circuit de la cavalcada començarà a la Savina per arribar a Sant Francesc cap a les 18.30 hores a través de la carretera principal. Un cop a Sant Francesc entraran dins el poble, passant pel carrer Jaume I i es dirigiran cap a la plaça de la Constitució, on ses Majestats entraran a l’església. En sortir del temple, es dirigiran al balcó del Consell, on les autoritats de l’illa els faran la rebuda institucional i saludaran el poble.

Cap a les 19.30 hores, Reis i comparsa continuaran la cavalcada en direcció a Sant Ferran per la carretera principal. Ja dins del poble, passaran pel carrer Sant Jaume per arribar després a peu a la plaça. Allí entraran a l’església per adorar el bon Jesús. La gent que esperi l’arribada dels Reis podrà saludar-los a l’envelat de festes i els nens i nenes de la localitat en podran rebre els regals.

Cap a les 21.00 hores, la cavalcada continuarà en direcció a la Mola per la carretera principal per arribar fins al poble, passant per l’avinguda en direcció a la plaça de l’església del Pilar, on Les Majestats entraran a l’església per començar l’esperat repartiment de regals a les nenes i nens d’aquesta població.

Els boixos i les boixes de Sant Francesc hauran d’esperar al diumenge 6 de gener per obtenir els regals dels Reis Mags. El repartiment tindrà lloc a Ca ses Monges una volta finalitzada la Missa de Reis, que es celebrarà a l’església del poble a les 11.30 hores.

Espectacle d’animació
La cavalcada ve acompanyada d’animació, enguany amb l’espectacle Rats! de la companyia Campiquipugui, que mitja hora abans de l’arribada dels Reis ambientarà carrers i places de la Savina, Sant Francesc, Sant Ferran i el Pilar de la Mola mentre petits i grans esperen amb il·lusió l’arribada de ses Majestats més estimades.

Rats! és un espectacle itinerant de carrer, basat en el conte tradicional d’El flautista d’Hamelí. Una versió gegant i brètola de la història en la que les rates fan de les seves amb tot allò que troben seguint les passes del flautista que les guia des de les alçades amb la seva flauta. Un espectacle divertit, dinàmic i visual per a totes les edats.

«Un altre any els Reis Mags d’Orient vénen de molt lluny per omplir d’il·lusió i màgia els carrers, i repartir els regals al poble de Formentera», segons ha declarat la consellera de Cultura i Festes, Susana Labrador. La consellera ha volgut agrair la col·laboració de tota la gent que fa possible l’arribada dels Reis Mags a Formentera, ja que sense la seva col·laboració això no seria possible: Parròquies de Formentera, amb els grups d’al·lots i al·lotes voluntaris, l’Associació Reis Mags, Casal de Joves, Fusteria Quintanilla, Fusteria Formentera, Trasmapi, Baleària, Pitiüsa Sud, Frutos Secos Ibiza, Carbòniques Tur i la brigada del Consell.

Ràdio Illa

Teatre de les Illes Balears

Música de les Illes Balears

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera