• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient 5 nous contenidors de reciclatge de roba distribuïts als principals nuclis de Formentera

5 nous contenidors de reciclatge de roba distribuïts als principals nuclis de Formentera

foto presentacio contenidorLa consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, juntament amb el director de Càritas Diocesana d'Eivissa i Formentera, Joan Marí, i el seu delegat a Formentera, Miquel Àngel Riera, han fet la presentació dels nous contenidors de roba que s'han situat a diferents nuclis urbans de Formentera.

La presentació s'ha fet a les 12.30h a l'avinguda Joan Castelló i Guasch de Sant Ferran (a l'alçada de l'actual escola) on hi ha situat un d'aquests contenidors de recollida de tèxtils. Els altres s'han ubicat a la Savina, al carrer Polígon de La Marina al costat de la torre des Triturador, a Sant Francesc a l'aparcament de Sa Senieta, a es Cap de Barbaria, al costat de la pista de futbol sala, i a la Mola a la zona escolar.

Conveni de col·laboració
Aquesta iniciativa s'ha dut endavant gràcies a un conveni de col·laboració signat entre Consell de Formentera i Càritas Diocesana d'Eivissa i Formentera per una duració de 4 anys. L'objectiu és "implantar un sistema de recollida selectiva de la fracció tèxtil al municipi de Formentera, per tal de facilitar al ciutadà aquesta possibilitat de reciclatge", segons ha explicat la consellera.

El Consell ha realitzat la instal·lació i trasllat dels contenidors i es fa càrrec de l'ocupació de la via pública dels contenidors. Per part seva, Càritas es fa càrrec del manteniment dels contenidors i la recollida dels tèxtils per la seva efectiva reutilització. Segons ha explicat Miquel Àngel Riera, la roba es destinarà primer a les necessitats socials de l'illa de Formentera, i els excedents es portaran a Eivissa.

A Eivissa els tèxtils que encara es puguin fer servir es vendran a les botigues que Càritas té a l'illa veïna o s'enviaran a projectes de cooperació internacional, i els que no poden tenir un segon ús es reciclaran. A l'hora d'introduir la roba en els contenidors ha d'anar tancada dins una bossa. Cal destacar que cada contenidor té una capacitat d'un metre cúbic de recollida.

"Aquest nou servei permetrà obtenir uns beneficis ambientals perquè hi haurà una major reutilització dels teixits a Formentera", segons ha destacat Aguilera que ha recordat la gran tasca que fins ara feia l'ONG Formenterers Solidaris, associació que encara recollirà roba usada a l'escola de Sant Ferran cada dijous de 17 a 19h, i a la qual la consellera ha agraït "la seva feina i dedicació".

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix