• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència Formentera acull la celebració de la VII Conferència de Presidents

Formentera acull la celebració de la VII Conferència de Presidents

foto-confere--ncia-presidents 2El Consell de Formentera ha acollit avui la celebració de la Conferència de Presidents, en què ha participat la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, així com el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, el d'Eivissa, Vicent Torres, de Menorca, Susana Mora, i de Mallorca, Miquel Ensenyat. Per part del Govern també hi ha assistit la vicepresidenta i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, la consellera de Presidència, Pilar Costa, i el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons.

Una vegada que ha acabat la trobada els presidents i presidentes han atès a la premsa. Per part seva, Jaume Ferrer ha agraït l'assistència a totes les autoritats i professionals del món de la comunicació sobretot en una jornada com la d'avui. I és que, el president del Consell de Formentera ha recordat que la celebració d'aquesta conferència estava prevista pel passat 26 de novembre, i que aquell dia es va ajornar a causa d'un temporal marítim. La casualitat ha fet, segons ha destacat Jaume Ferrer, que avui també hagi estat un dia de vent i mala mar, "amb la incertesa de no sabre si el port tancarà, pel que heu pogut conèixer de primera mà la realitat de Formentera".

Pel que fa al contingut de la sessió, Jaume Ferrer s'ha referit al punt sobre la previsible aprovació demà al Parlament de la Llei de mesures urgents de sostenibilitat ambiental i turística per a l'illa de Formentera. El president Jaume Ferrer ha explicat que el Consell de Formentera fa molts anys que treballa per aconseguir aquesta regulació i que és un tema sobre el qual hi ha "un consens polític i social absolut, que hem aconseguit en el marc del Consell d'Entitats de Formentera". Ferrer ha destacat que el projecte de Llei elaborat per la conselleria de Territori del Govern balear va rebre el vistiplau del Consell d'Entitats. Si tot va bé i demà es pot aprovar "estarem molt contents perquè és una demanda històrica de Formentera per regular l'entrada de vehicles que venen a l'illa sobretot en temporada alta", ha declarat.

'La legislatura dels Consells'
Per part seva, la presidenta del Govern Francina Armengol ha agraït "la col·laboració institucional que permetrà que demà el Parlament aprovi una pionera Llei de sostenibilitat ambiental i econòmica de Formentera". Armengol també ha dit que "a més de reduir les emissions contaminants i donar resposta a les necessitats dels formenterencs, acompanyam la norma d'una ajuda directa de 350.000 euros per reforçar la xarxa de transport públic de l'illa i donar alternatives al transport privat".

D'altra banda, la presidenta del Govern ha destacat tota la feina feta aquesta legislatura amb les institucions insulars "la millora del seu finançament, el traspàs de competències, el reforç de la col·laboració institucional i el fet de celebrar la setena Conferència de Presidents, posen de manifest que aquesta és la legislatura dels Consells".

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1