• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència Formentera aprova el Pla Estratègic de Subvencions

Formentera aprova el Pla Estratègic de Subvencions

foto-ple-febrer-retransmissioAvui s'ha celebrat el Ple ordinari del mes de febrer de 2019 del Consell de Formentera. En primer lloc s'ha aprovat per unanimitat la proposta preliminària sobre la gravació i retransmissió de les sessions plenàries. "Aquesta proposta per gravar i retransmetre en directe les sessions plenàries fa possible que des d'avui qualsevol ciutadà amb connexió a les noves tecnologies pugui seguir en directe els Plens de la nostra corporació", segons ha explicat el conseller de Presidència, Hisenda i Medi Rural, Bartomeu Escandell. El Ple s'ha pogut veure on-line al canal de YouTube del Consell de Formentera.

A la sessió també s'ha informat de la Renuncia del conseller Omar Juan Moreno a la condició de regidor/conseller del Consell de Formentera. El president Jaume Ferrer li ha agraït la feina feta els darrers 4 anys com a conseller, igual que la seva companya de partit, la portaveu de Compromís, Cristina Costa que ha declarat que "entenem que per la seva situació personal vulguin donar pas a una altra persona".

Subvencions
El plenari ha aprovat per unanimitat la proposta d'aprovació definitiva del Pla Estratègic de subvencions de 2019. Aquest pla estratègic, segons ha explicat el conseller de Presidència, Bartomeu Escandell, suma més d'1,5 milions d'euros destinats a fomentar la participació directa de la societat, l'associacionisme i la millora del patrimoni i la cultura de l'illa, entre d'altres matèries".

Les subvencions van destinades a àrees d'acció social, com foment de la igualtat o el combat a la violència de gènere, joventut, foment de l'associacionisme i participació ciutadana, suport a col•lectius amb necessitats especials, dinamització de les associacions de majors, o al món de l'educació, la cultura, el patrimoni, el comerç i l'esport de l'illa, entre d'altres, segons ha detallat el conseller.

D'altra banda, el Consell de Formentera també ha aprovat, amb els vots a favor de Gent per Formentera i el PSOE, i l'abstenció del PP i Compromís, la proposta d'aprovació del Compte General 2017. Aquest és el darrer tràmit per remetre els comptes a la Sindicatura de Comptes, com ho disposa el procediment establert.

Cooperativa del Camp
El Ple de Fomentera ha donat suport unànime a la proposta d'aprovació de les bases reguladores per a l'acció concertada amb la Cooperativa del Camp de Formentera que preveu que es destini un màxim de 115.000€ anuals pel foment de l'activitat primària a la nostra illa. El conseller Bartomeu Escandell que també és responsable de l'àrea de Medi Rural ha destacat la "bona feina que s'està fent des de la Cooperativa del Camp, que a més dóna l'oportunitat als propietaris de terres agrícoles a què puguin cedir-les de manera gratuïta, i que així es pugui conservar i millorar el nostre paisatge tradicional, a la vegada que es fa una gestió sostenible del camp".

A la sessió plenària, també s'ha donat el vistiplau amb els vots a favor de tots els grups polítics, la proposta d'aprovació inicial del Reglament de funcionament i ús de les instal•lacions cedides per l'Autoritat Portuària de Balears al Consell Insular al Far de la Mola.

Salvament marítim i pous
Així mateix, el Ple Consell de Formentera ha aprovat dues propostes transaccionades amb el suport de tots els grups polítics. D'una banda s'ha aprovat sol·licitar una embarcació del servei marítim de la Guàrdia Civil i una embarcació de Salvament Marítim amb base a Formentera. El conseller de Presidència ha declarat que aquests serveis es fan necessaris pel gran transit marítim que hi ha a Formentera i perquè la ubicació de Formentera "és estratègicament bona perquè és l'illa més al Sud de les Balears i per altra banda per l'intens trànsit marítim que hi ha durant l'estiu".

D'altra banda, s'ha aprovat una proposta relativa a la necessitat de tenir els pous perillosos i perforades tapats. La consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, ha explicat que d'aquesta manera el Ple demana a la direcció general de Recursos Hídrics del Govern, organisme competent, "que facin una revisió de tots els pous autoritzats i els que no ho estan perquè compleixin la legalitat vigent, i evitar així que es puguin donar situacions d'accidents no desitjats".

Amb aquesta proposta també es demana a la direcció general de Recursos Hídrics que apliqui mesures per la recuperació de la massa d'aigua de Formentera, "ja que actualment no hi ha cap mesura prevista al pla hidrològic de les illes Balears per recuperar aquesta massa d'aigua que majoritàriament està salinitzada", segons ha declarat Aguilera.

Per últim el plenari del Consell de Formentera ha aprovat per unanimitat la proposició del grup Compromís relativa a donar agilitat a la tramitació dels expedients d'energies renovables. S'ha donat suport unànime perquè el Consell de Formentera posi a una persona dins l'àrea d'Urbanisme perquè agilitzi aquests tràmits, ja que el termini per sol•licitar aquestes ajudes del Govern, segons recull la proposta, "és bastant ajustat".

Compareixença conseller d'Esports
El conseller d'Esports, Jordi Vidal, ha fet avui la seva compareixença davant el Ple del Consell de Formentera. Vidal ha començat fent una repàs a les principals accions fetes des de la seva àrea durant el 2018. “En aquest àmbit les actuacions fetes durant el 2018 ens han permès contar amb:
-Conveni amb Direcció General d´Esports pel foment del Pla de Valors. 12.500€.
-Conveni amb Fundació per a l´Esport Balear per a promoció d´activitats esportives a l´illa, patrocinis, tecnificació i esport i dona. 100.000€
-Patrocinis per a l'organització dels esdeveniments esportius Mitja Marató, Triatló i Volta cicloturista , per part de l AETIB. 75.000€.
-Patrocinis privats per escoles municipals. 18.000€.
-Patrocinis i col·laboradors de la Mitja Marató. 20.000€.
Tot plegat suma 225.500€ però seguirem treballant per donar el millor servei als nostres esportistes i la millor organització possible als nostres esdeveniments”.

Centre d’Esports Nàutics
En matèria d’instal·lacions, el conseller d’Esports s’ha referit “al nou i tant esperat Centre d’Esports Nàutics, que ja és una realitat i esperem tenir-lo operatiu en breu”. Segons ha explicat Jordi Vidal “el CENF serà l’eina que permeti obrir les portes del mar a tota la ciutadania de l’illa de Formentera, així com als seus visitants”.

El conseller també ha destacat el Pla de Valors que impulsen des de la seva àrea així com el Pla estratègic de subvencions en matèria esportiva, la importància que des de la seva àrea se li dona a les escoles municipals esportives o la celebració d’una nova gala de l’esport, entre d’altres feines dutes endavant per la seva àrea.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1