• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència El Ple del Consell dona llum verda a la regulació d’entrada de vehicles a Formentera

El Ple del Consell dona llum verda a la regulació d’entrada de vehicles a Formentera

ple-marc---extraordinari prems2El Consell de Formentera ha celebrat avui un ple extraordinari en el que s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de Govern de Gent per Formentera, i els consellers del Partit Socialista, i l’abstenció dels consellers del Partit Popular i de Compromís amb Formentera, el Conveni de col·laboració entre el Govern de les Illes Balears i el Consell de Formentera per a l'execució i gestió de les instal·lacions de pantalans flotants i fondejos ecològics a l'Estany des Peix, ubicat al Parc Natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera.

Aquest conveni estipula que una vegada que el Govern balear ha elaborat el projecte de regulació de l’estany, quan obtengui el vistiplau de la Demarcació de Costes, serà el Consell de Formentera qui s’encarregarà de regular el fondeig a l’Estany des Peix. La consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, ha mostrat la seva satisfacció perquè “d’aquesta manera per fi el Consell de Formentera tindrà competències per recuperar aquest espai natural emblemàtic per l’illa de Formentera”, segons ha declarat.

Regulació de vehicles
El Ple també ha donat llum verda amb el vot favorable de Gent per Formentera i PSOE i l’abstenció de PP i Compromís a la proposta d'aprovació del sostre de vehicles i període d'aplicació de la limitació de l’entrada, la circulació i l'estacionament en les vies públiques de l’illa de Formentera per a l'any 2019.

En aquest sentit, també ha rebut el suport de GxF i PSOE i l’abstenció de PP i Compromís l’aprovació inicial de la taxa fiscal per l’obtenció i control de l'autorització per l'entrada, circulació i estacionament en vies públiques de l'illa de Formentera així com l'aprovació inicial de l'Ordenança fiscal reguladora de l’esmentada taxa, per a l'any 2019.

Formentera.eco
El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que aquest primer any la regulació es farà entre l’1 de juliol i el 31 d’agost, i ha anunciat que tota la informació es podrà consultar abans del 15 d’abril al portal web: formentera.eco, un portal on els turistes podran fer les prereserves primer, i les reserves, a partir de la segona quinzena de maig. En aquesta web els residents també podran obtenir les autoritzacions pels seus vehicles o confirmar que la tenen en vigor, ja que l’autorització d’aparcament a la zona blava passarà a ser automàticament una acreditació per entrar, estacionar i circular a l’illa durant el període de regulació.

La taxa aquest primer any, segons ha afegit González és “simbòlica”. Els vehicles que pagaran taxa seran només els dels visitants de fora de les illes, que hauran d'abonar 1 euro al dia en el cas dels cotxes, i 50 cèntims en el cas de les motocicletes. El conseller ha mostrat la seva alegria al poder dur endavant aquesta proposta ciutadana nascuda al Consell d’Entitats, i ha destacat que “aquest serà el primer any en què no hi haurà més vehicles a Formentera respecte a l’any anterior, com anava succeint en les temporades, és una forta aposta per la sostenibilitat de Formentera per aconseguir tenir un equilibri entre turisme i el medi ambient, i que els visitants i els residents trobem sempre el que esperem de Formentera”.

A la sessió també ha pres possessió de la consellera electa Verónica Castelló, de la llista electoral presentada per Compromís amb Formentera, en substitució de l’anterior conseller Omar Juan.


27 de març de 2019
Consell de Formentera
Àrea de Comunicació

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1