• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient Formentera inicia una campanya de repartiment de matèria orgànica gratuïta pels camps de l’illa

Formentera inicia una campanya de repartiment de matèria orgànica gratuïta pels camps de l’illa

foto-biotrituradora premsa1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que ha iniciat una campanya de repartiment de restes de poda triturada que aportaran matèria orgànica als camps de l’illa. En total s’han acumulat durant aquest hivern, a la parcel·la de gestió de residus situada as Cap de Barbaria, 3.000 m3 de poda que ha estat triturada per ara ser repartida.

“D’aquesta manera es fa una autogestió del residu i no s’ha de transportar fora, sinó que es converteix en un recurs en benefici del medi ambient i de l’agricultura de l’illa tancant el cicle de la gestió dels residus orgànics per donar un valor afegit al camp”, segons ha explicat la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera. La poda és un material que potencia la retenció de l'aigua i redueix l'evaporació, i és “especialment bona per mantenir la terra humida després de les darreres pluges”, segons ha declarat Aguilera. Amb aquest material també es pot fer servir la tècnica de l'encoixinament en tasques de jardineria, "que consisteix a recobrir el peu de les plantes per conservar la humitat de la terra i evitar l'aparició de males herbes, entre altres beneficis”, ha afegit la consellera.

Contacte amb els transportistes
Les persones interessades en aportar aquesta matèria orgànica a les seves terres només hauran de pagar el cost del transport. Les empreses transportistes que col·laboren en la campanya són Foreva, Formentera Trucks i Construcciones Isla de Formentera que aprofitaran els viatges de tornada de la planta de transferència per carregar els camions i portar les restes als camps dels interessats, que pagaran segons els metres cúbics que vulguin, 15 euros per una càrrega de 5m3, 20 euros per 8m3, 25 euros per 14 m3, i 35 euros per 20m3. Les persones interessades han de telefonar a l’àrea de Medi Ambient del Consell al 971321210, o parlar directament amb els transportistes.

Altre dels objectius d’aquesta acció és condicionar la parcel·la de gestió de residus per altres usos, com fer un compost a pila amb la matèria orgànica que es recull dels grans i mitjans productors de l’illa, que després també s’oferirà als pagesos, i així es continuarà donant una nova vida als materials, segons ha explicat la consellera. Les restes de poda han estat triturades amb la biotrituradora adquirida pel Consell de Formentera amb fons del programa europeu Leader. Recordem que el Consell disposa de dos biotrituradores més petites que es presten a particulars de forma gratuïta perquè triturin petites restes de poda d'origen domiciliari. Aquest servei es pot sol·licitar a l'OAC o a l'àrea de Medi Ambient.


3 d’abril de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix