• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social Primera reunió de la legislatura de la Comissió de Violència Masclista a l’Illa de Formentera

Primera reunió de la legislatura de la Comissió de Violència Masclista a l’Illa de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que el passat dimarts, dia 19 es va reunir la Comissió de Violència Masclista per primer cop en aquesta legislatura, per continuar treballant en la creació d'un protocol d'actuació en situacions de violència masclista a l'illa de Formentera.

L'objectiu d'aquesta comissió és el de millorar la coordinació de les actuacions que es realitzen des dels diferents àmbits implicats en situacions de violència masclista, i crear així, una veritable actuació en xarxa mitjançant l'existència d'instruments d'informació recíproca, transferència de coneixements i col·laboració entre tots els agents. D'aquesta manera millorarem l'atenció a les dones en situació de maltractament i dels seus fills i/o filles.

A la reunió es va acordar que el 2020 s'acabarà d'elaborar el protocol d'actuació en situacions de violència masclista. També es va acordar que la Comissió es reunirà tres cops durant l'any 2020 i, paral·lelament, es faran reunions amb cada un dels àmbits per poder treballar de manera interna els seus protocols d'actuació. Per altra banda, es va parlar del Pacte d'Estat contra la violència de gènere que és el document que es va firmar entre tots els partits polítics amb representació al congrés, per destinar una reserva de crèdit per dur a terme programes dirigits a erradicar la violència de gènere.

És per tot això que, des de la Comissió es pretén anar treballant conjuntament la problemàtica de la violència masclista per poder donar un servei i una atenció de qualitat a les dones i als seus fills i/o filles i per millorar la coordinació de totes les institucions implicades.

L'eliminació de la violència contra la dona és un repte de tota la societat. Una tasca conjunta, que requereix una actuació unitària i la màxima coordinació, col·laboració i cooperació, en les accions que desenvolupen els diferents agents implicats, des de molt diversos àmbits i amb multitud d'actuacions diferents, de manera transversal, multidisciplinària i necessàriament, per ser eficaces, integral. Per tot això, des de la conselleria de Benestar Social del Consell de Formentera, l'any 2016 es va crear la Comissió Tècnica Insular contra la Violència Masclista. Aquesta està formada per l'àmbit social, igualtat, sanitari, educatiu, judicial i pels cossos i forces de seguretat.


25 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1