• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques Ampli cartell d’activitats per viure el Nadal a Formentera

Ampli cartell d’activitats per viure el Nadal a Formentera

foto-cartell-nadal-20191El Consell de Formentera ha presentat avui el programa d’activitats per a aquestes festes de Nadal. L’ampli cartell compta amb activitats per a nens i joves, espectacles familiars i animacions per crear un ambient únic i nadalenc a Formentera que aglutina més d'un mes de programació que comença aquest divendres 29 de novembre.

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha aprofitat l’ocasió per desitjar unes bones festes a tot el poble de Formentera i ha destacat el missatge que des de la institució es vol enviar amb aquest cartell de felicitació que recull un desig molt especial: “Per al 2020 i els anys que vendran que el món sigui terra d’iguals”.

Mercat de Nadal
El tret de sortida de les festes es donarà aquest divendres 29 de novembre a les 19 hores amb la inauguració del Mercat Nadalenc 2019-2020, que tornarà a situar-se a la plaça de la Constitució. Tot seguit hi haurà un concert molt especial —el de la commemoració del 30è aniversari d’Aires Formenterencs— que tindrà lloc el mateix divendres a les 20.30h a la Sala de Cultura (Cinema).

La consellera de Comerç, Ana Juan, ha destacat que “l’objectiu del mercat és crear un espai de reunió en aquestes festes i incrementar l’oferta de venda de regals nadalencs”. En el mercat hi ha dos casetes destinades a comerç on es poden trobar joguines, lots nadalencs i tot el destinat als més petits, a més hi ha set casetes destinades a la restauració. El mercat estarà obert fins al 7 de gener i estarà amenitzat alguns dies per música en directe i activitats infantils.

Precisament, les activitats infantils són una part destacada del cartell de festes, segons ha explicat la consellera de Cultura, Susana Labrador, “però també hi ha molts espectacles culturals, música i altres actes per donar una oferta d’oci per al públic adult en aquestes dates tan assenyalades, i sempre sense oblidar les nostres tradicions”.

Activitats infantils
El Nadal infantil s’inaugura amb el Mini Nadal el divendres 29 de novembre a les 17.30h. La inauguració anirà acompanyada del contacontes Conta’m el món a càrrec de David Novell de la companyia Clownidoscopio. Cada dia de 17.30 fins a les 19.30 hores, hi haurà pintura i jugarois. A més, els dilluns hi haurà contacontes, tallers de plastilina, de pintura i de mascares.

Dimecres 4 de desembre, al Punt de Lectura de Sant Ferran, s’organitza un taller de manualitats nadalenques reciclades, una activitat que començarà a les 16.30h.

Divendres 6 de desembre a les 19.00h a l’envelat de sa Senieta de Sant Francesc tendrà lloc el concert infantil a càrrec del grup Ramonets, un projecte musical didàctic que ret tribut al mític grup de punk rock The Ramones, amb adaptacions dels textos al valencià i destinades als més menuts. És un espectacle de música en directe, que conjuga el rock’n’roll, la didàctica i l’animació que va dirigit al públic infantil i familiar.

Divendres 13 de desembre, a la plaça de l’Església de Sant Ferran, es celebra la ja tradicional Cantada de Nadales a càrrec de l’alumnat del CEIP El Pilar de la Mola, el CEIP Mestre Lluís Andreu, el CEIP de Sant Ferran de ses Roques, l’IES Marc Ferrer i la Banda Municipal. Després es repartirà xocolata (apta per a intolerants al gluten i a la lactosa) i coca dolça.

A més, com cada any, el Diverespai arriba a Formentera durant el Nadal. Del 14 al 18 de desembre els nens i nenes de Formentera gaudiran de diverses activitats al mòdul esportiu. L’horari és de 9.30 a 13.30 i de 16.00 a 20.00h.

Dins de la XIII edició de la Mostra d’Espectacles Infantils, els dies 17 i 18 de gener, s’oferirà una variada oferta cultural. Començant el dia 17 amb el contacontes El carretó de contes de la companyia FestucTeatre. Un viatge al món dels insectes, escarabats, vespes, aranyes, libèl·lules i altres bestioles que ajuden a la protagonista a trobar el seu camí.

El contacontes es podrà veure divendres 17 de gener a les 18.00 hores a la Biblioteca Marià Villangómez.

Dissabte 18 de gener, la mateixa companyia de teatre presenta a Formentera Adéu Peter Pan. Un espectacle de titelles i actors, sensible i divertit, que buscarà en tot moment la complicitat de petits i grans amb una posada en escena que et captivarà des del primer moment. Un conte d'ara i sempre, per a gaudir-lo amb tota la família. L’espectacle tendrà lloc a les 18.00 hores a la Sala de Cultura (Cinema), amb un preu de 5 euros pels infants, adults gratuït.

Dilluns 19 de gener en horari escolar, la companyia La Impaciència representarà La minyonia d’un infant orat, Premi Bòtil 2019.

Casal de Joves
Divendres 20 de desembre el Casal de Joves ha organitzat una mostra de dansa urbana a la plaça de la Constitució de 16.00 a 18.00h. Durant aquestes festes també s’han organitzat activitats per als joves de l’illa com un taller de decoració nadalenca els dies 13 i 14 de desembre, i una xocolatada el divendres 3 de gener.

Nit de concerts
Un dels plats forts de les festes se servirà el pròxim 14 de desembre amb el concert de Joven Dolores i Ítaca Band a l’envelat de sa Senieta de Sant Francesc.

Per iniciar la nit, el tàndem format pel cantant David Serra i el guitarrista Joan Barbé s'uneix a la base rítmica de Frederic Torres al baix i JC Marí a la bateria per donar vida a Joven Dolores, una aposta diferent en el panorama nacional amb cançons que emocionen i amb un aclaparador directe com a garantia. Amb el rock del segle XXI com a teló de fons, el seu primer disc està ple de referències al món que els ha tocat viure, parlant especialment del pensament positiu, de les relacions humanes i de la importància de la dona i la seva situació d’avui dia.

I, per acabar la nit, els catalans Ítaca Band, autèntics referents de la música mestissa, converteixen els seus directes en festes huracanades on no hi ha ni un instant per al repòs. Himnes com a “Temerari”, “Ara i aquí” o la més recent “Com si no hi hagués demà” contagien amb una increïble facilitat: són cançons que no es poden deixar de ballar ni de corejar. Bones lletres en castellà i en català, ritmes d'arrel jamaicana, tempos accelerats i l'embranzida robusta i vigoritzant dels vents-metalls faran gaudir el públic.

Betlem vivent i Pare Noel
El dissabte 14 de desembre els alumnes del col·legi Verge Miraculosa faran una representació vivent del Betlem de Nadal a les 16.00h a la Sala de Cultura (Cinema), i el 19 de desembre els nens de Formentera rebran la visita del Pare Noel en una festa que es farà a partir també de les 17.30 hores a l’envelat de sa Senieta de Sant Francesc. En acabar, es servirà xocolata calenta apta per intolerants al gluten i a la lactosa.

Activitats tradicionals
Per tal de no perdre l’essència de la cultura formenterenca i les seves tradicions, dissabte 21 de desembre l’Associació Gastronòmica Es Forn organitza un taller de salsa de Nadal a les 10.00h al Jardí de ses Eres.

D’altra banda, dijous 26 l’Associació de Reis Mags recupera una festa tradicional com és la Mitjana Festa de Nadal amb missa amb caramelles, ballada popular i un concert a l’envelat de sa Senieta.

Nits de festa
La nit del 21 de desembre l’Associació Reis Mags celebra el seu X aniversari al mateix envelat, amb animació infantil, ballada i sonada, torrada i bona música. Igualment el dissabte 28 de desembre la mateixa associació organitza una nit de concerts a l’envelat de sa Senieta a partir de les 20.30 h.

La nit de Cap d’Any el 31 de desembre continuarà la festa en aquesta localitat per acomiadar el 2019. L’última nit de l’any, a partir de l’una de la matinada tendrà animació i festa amb el concert de Cap d’Any que donarà la benvinguda al 2020 amb el grup de versions Dalton Bang, una colla de músics amb un únic objectiu, assaltar des de les ciutats més grans, fins les places més petites de qualsevol indret, per vestir-les d’una absoluta festa sense precedents. Us espera una nit plena de balls, gresca i sobretot, de bona música que va, des dels èxits dels anys setanta, fins a la música festera més actual. Tot seguit, i el discjòquei francès Tom Costino tancarà la nit amb la seva música que farà ballar tothom que s’apropi a l’envelat.

Visita dels Reis d’Orient
I com cada any, el diumenge 5 de gener a les 17.00 hores al port de la Savina arribaran els Reis Mags d’Orient que sortiran en cavalcada acompanyats de l’espectacle de circ Or, encens, mirra i CIRC a càrrec de Circ Bover. Un espectacle ple de màgia, espectacularitat i humor, que mostra diferents disciplines que composen les arts del circ ambientat amb la temàtica nadalenca. Tot conduït per un mestre cerimònies que serà capaç de sorprendre i fer riure a públic de totes les edats. Aquest any l’arribada serà al Moll Comercial del Passeig. A les 19.00 hores visitaran la plaça de la Constitució de Sant Francesc i tot seguit continuaran recorrent els carrers de Sant Ferran a partir de les 20.00 hores per acabar a la Mola a les 20.30 hores.

Exposició col·lectiva
Del 2 de desembre al 7 de gener es podrà visitar la mostra col·lectiva de Nadal en homenatge a David Vergara amb artistes de l’illa de dilluns a dissabte d’11 a 14 i de 17 a 19h. La inauguració tendrà lloc dilluns 2 a les 20.00h amb presència dels artistes.

Premi al millor aparador
Com cada any, la Cambra de Comerç d’Eivissa i Formentera i el Consell Insular de Formentera, amb l’objectiu de promoure l’ambient festiu nadalenc entre els establiments de l’illa de Formentera, convoquen el XIII Concurs d’Aparadorisme Nadalenc 2019. Els premis s’entregaran el pròxim dilluns 2 de desembre.

Col·laboracions
El Consell agraeix la col·laboració de la companyia Trasmapi que cada any ajuda a transportar part de la màgia d’aquestes festes a l’illa de Formentera. També agraeix la col·laboració de l’Autoritat Portuària de Balears, de l’Associació Reis Mags i de TalentIB i la resta de col·laboradors que fan possible el cartell de festes.

27 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)