• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura i Patrimoni Marina Rossell obri la programació del festival Barnasants a Formentera amb un concert que se celebra aquest dissabte

Marina Rossell obri la programació del festival Barnasants a Formentera amb un concert que se celebra aquest dissabte

foto 2020 barnasants 1La vicepresidenta i consellera d’Educació i Cultura del Consell de Formentera, Susana Labrador, ha presentat avui al Teatre Principal de Palma la programació del projecte de cultura en xarxa “Barnasants, Cançó d’autor” que per segon any consecutiu atraca a Formentera. Susana Labrador ha comparegut en roda de premsa juntament amb la seva homòloga del Consell de Mallorca, Bel Búsquets, el director del Teatre Principal de Palma, Josep Ramón Cerdà, el director del Barnasants, Pere Camps i el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Manacor, Mateu Marcé per presentar aquest cicle que aquest 2020 s’ha programat també a l’illa de Menorca i Mallorca. Els artistes Quico Pi de la Serra, Tomeu Penya, Clara Fiol, Joan Muntaner “Xanguito” i Marcel Pic també han assistit a la presentació.

Segons ha explicat Susana Labrador enguany, el Barnasants ha programat dos concerts molt especials a Formentera i també promocionarà fora de la nostra illa propostes musicals de Formentera. “Després dels bons resultats de la passada edició ens hem tornat a adherir a la proposta de música d’autor del Barnasants per oferir a l’illa una proposta cultural i de llengua, especialment entre les generacions més joves i els artistes locals, a més de donar difusió de la realitat cultural de Formentera a la resta del domini lingüístic català”, segons ha destacat".

L’encarregada d’obrir aquesta programació serà Marina Rossell, que aquest dissabte 1 de febrer a les 20.30h a la Sala de Cultura (Cinema) oferirà un concert “Cançons de resistència” amb la inconfusible i dolça veu de la Nova cançó catalana. L’entrada d’aquest espectacle serà gratuïta.

Rossell, amb més de 40 anys d’experiència, una vintena de discos publicats i un grapat de premis i reconeixements rebuts, arriba a Formentera per presentar aquest espectacle musical. Després de grans èxits i homenatges a l’amic i admirat Georges Moustaki, Marina Rossell revisita temes que han marcat història. Ho fa com si cantés un sol paisatge, un moment clau. Cantarà melodies que són gairebé himnes, com la “Bella Ciao” —amb els Manel— que van popularitzar els partisans italians, o la mítica “Lili Marleen”, que va unir els bàndols dels alemanys i dels aliats.

Tot i que resumir la trajectòria artística de Marina Rossell és del tot impossible, cal remarcar les nombroses gires per Europa, Iberoamèrica i el nord d’Àfrica. Entre la multitud de premis i reconeixements, l’any 2017 va obtenir el premi “Millor Concert en Directe” del programa de Barnasants.

7 de març Les Kol·lontai

El 7 de març serà el torn de Les Kol·lontai (Meritxell Gené, Ivette Nadal i Sílvia Comas), que oferiran un recital de cançons feministes que servirà per reivindicar el dia internacional de la dona treballadora (8 de març). L’espectacle musical serà a les 20.30h a la Sala de Cultura (Cinema) i l’entrada també serà gratuïta.

Intercanvi cultural

Més enllà de la programació a Formentera, l’acord entre el Barnasants i el Consell de Formentera inclou una aposta per la promoció exterior de les propostes musicals de Formentera. Així, en l’edició 2020, el grup Aires formenterencs, que ha celebrat el 30 aniversari de la formació, presentarà el seu nou disc al Barnasants, a la sala del Centre Artesà Tradicionàrius (C.A.T.) de Barcelona, el proper diumenge 16 de febrer. Paral·lelament, la cantautora formenterenca Maria José Cardona, que l’any passat ja va presentar les seves cançons al Harlem Jazz Club de Barcelona, enguany oferirà, per primer cop, dos recitals a l’illa de Menorca: divendres 6 de març a Ciutadella i dissabte 7 de març a Maó.

També hi ha altres actuacions a les illes de Mallorca i Menorca, la primera que es representarà a Mallorca és la de Guiem Soldevila que tindrà lloc dissabte 1 de febrer a l’auditori del conservatori de Manacor, i la primera que es representarà a Menorca és la de Maria Jaume Martorell, que tindrà lloc divendres 13 de març a Va de llibres, de Ciutadella.

Barnasants celebra aquest any la seva 25a edició i es consolida com el programa de referència de la cançó d’autor de tot Europa i arriba per segon any consecutiu a l’illa de Formentera, gràcies a la renovació del conveni de col·laboració entre el festival i el Consell Insular de Formentera. Com a novetat aquest 2020 el Barnasants també arriba a les illes de Menorca i Mallorca. En la passada edició, la primera en què va haver-hi representació de les illes, es varen fer recitals de Roger Mas i Estel Solé, o Giorgio Conte i Joan Isaac a Formentera.


27 de gener de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ràdio Illa

Teatre de les Illes Balears

Música de les Illes Balears

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera