• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Rural, Ramaderia, Pesca i Caça Xerrada explicativa sobre les subvencions per creació de faixes forestals i recuperació de cultius

Xerrada explicativa sobre les subvencions per creació de faixes forestals i recuperació de cultius

triptic-ajudes-forestals1El pròxim dimecres 5 de febrer a les 9.00h a la Sala d’Actes del Consell de Formentera, a l’edifici central, es farà una xerrada informativa sobre les subvencions per a prevenció de d’incendis forestals 2019-2020. Aquesta xerrada va dirigida a propietaris o titulars de parcel·les forestals, socis de la Cooperativa del Camp, gestors de biomassa i públic en general.

Les ponents seràn Krystelle Roussel (técnica FOGAIBA) i Inés Landa (técnica Servei de Gestió Forestal de la CMAT). Cal destacar que per aquesta convocatòria, el FOGAIBA destina, a la gestió forestal de parcel·les ubicades en zones declarades de mitjà o alt risc d’incendi forestal, un import d’1.700.000€ per totes les illes, que es podria incrementar en cas de necessitat.

Ajudes
Les ajudes podrien ascendir al 80% del cost de la intervenció, o 85%, si es disposa d’un pla de gestió d’aprofitament forestal vigent. La inversió màxima auditable és de 30.000€ per beneficiari. Les subvencions es poden demanar fins al 28 de febrer de 2020 i en la pròpia reunió es resoldran els dubtes de com tramitar-les.

Aquestes ajudes estan destinades a la creació de faixes o àrees de prevenció d’incendis forestals, obertura o manteniment d’una superfície de prevenció, mitjançant tala o poda d’arbrat, i/o eixerma de sotabosc. També per fer aclarides d’arbrat forestal i gestió dels arbres afectats per desastres naturals, entre d’altres. Però també interessa als agricultors perquè hi ha subvencions per recuperació de cultius.


31 de gener de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

ministerio_agricultura_1

agricultura_governbalear_1

sigpac_1

aforavila_1

covib_1

permacultura_1