• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura Es realitzarà un estudi històric sobre el cementeri nou de Sant Francesc relacionat amb la recuperació de la memòria democràtica

Es realitzarà un estudi històric sobre el cementeri nou de Sant Francesc relacionat amb la recuperació de la memòria democràtica

foto visita 2020 isabel castroLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, s’ha reunit avui amb la consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, a la seu de la institució insular. A la trobada també han assistit la consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, el conseller d’Interior, Josep Marí, la consellera de Noves Tecnologies i Participació Ciutadana, Vanessa Parellada i el director general de Memòria Democràtica, Marc Herrera.

A la reunió la consellera ha explicat el pla de Fosses 2019-2020 del Govern de les Illes Balears que preveu la realització d’un estudi històric sobre el cementiri nou de Sant Francesc Xavier, a Formentera, amb el doble objectiu de, en primer lloc, saber si hi va haver en aquest espai inhumacions de persones assassinades durant la Guerra Civil i, en segon lloc, si aquestes poden continuar-hi enterrades, o pel contrari l’espai ha estat alterat.

Aquest és un estudi necessari, segons ha explicat la consellera Isabel Castro, per plantejar futures intervencions en l’espai esmentat. “Sabem que hi ha famílies que cerquen avantpassats seus i que podrien trobar-se en aquest indret. L’estudi podria servir per precisar on es poden fer exhumacions o, pel contrari, evitar tasques infructuoses”, ha afegit.

Per la seva part, la presidenta del Consell de Formentera, ha agraït que “es donen passes endavant per dignificar la memòria democràtica” i ha mostrat la seva satisfacció “perquè es pugui tenir continuïtat en el tema de les exhumacions a la nostra illa”. D’altra banda, la consellera Raquel Guasch ha explicat que amb aquesta visita es “demostra una intenció de coordinació conjunta perquè realment puguem anar fent diferents actes de reparació a les víctimes del franquisme”.

Altres temes
La consellera de Noves Tecnologies i Participació Ciutadana també ha traslladat les necessitats relacionades amb Noves Tecnologies, Cobertures Wifi, Administració Electrònica a la nostra illa, i també qüestions relacionades amb la participació ciutadana.

Per últim, el conseller d’Interior Josep Marí ha traslladat les necessitats que hi ha de formació, cursos i reciclatge per part de l’EBAP per la Policia Local i també pels Bombers, així com la necessitat de que la cobertura de la xarxa d’emergències pugui cobrir tota l’illa. Per últim han parlat sobre la possibilitat de crear una nova figura d’agent de Mobilitat per l’illa de Formentera.

11 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera