• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient El Consell redueix l’horari dels centres de residus i suspèn el servei de recollida a domicili dels voluminosos

El Consell redueix l’horari dels centres de residus i suspèn el servei de recollida a domicili dels voluminosos

foto Deixalleria 2020El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que amb motiu de la situació d’emergència sanitària s’han modificat els horaris de la Deixalleria i l’àrea de gestió de residus des Cap i s’ha tancat el centre de descontaminació de vehicles. A més, s’ha suspès el servei de recollida a domicili dels residus voluminosos.

Així, la Deixalleria romandrà oberta de 8 a 13.30 hores de dilluns a dissabte (diumenges i festius, tancat); i l’àrea de gestió de residus des Cap romandrà oberta de 8 a 15 hores, de dilluns a divendres (dissabtes, diumenges i festius, tancat).

El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha assenyalat que “lògicament aquesta modificació es fa per responsabilitat dins de la mesura de compliment de l’ordre de quedar-se a casa” i ha comminat els ciutadans “a respectar les recomanacions sanitàries de romandre a casa, i mantenir un aïllament social, necessari per ara”. “Perquè per retornar a la normalitat fa falta que tothom sigui responsable quedant a casa i només sortint per l’imprescindible (compres de primera necessitat o treballs inajornables que no puguin fer-se per teletreball)”, ha incidit el conseller.

Recomanacions per al tractament a domicili
D’altra banda, el Consell de Formentera recorda les recomanacions indicades des del Ministeri de Sanitat respecte al tractament dels fems a la llar.

En el cas de les llars sense positius ni en quarantena, la separació dels residus es realitzarà com ve fent-se habitualment. Per tal de reduir al màxim la fracció que arriba a les plantes de tractament, convé recordar que la importància d’optimitzar la recollida separada de les diferents fraccions (paper/cartó, vidre, envasos, orgànica, si escau), i dipositar en els seus contenidors únicament els residus corresponents a aquestes fraccions.

Finalment, recordam que els guants de làtex o nitril, emprats per fer la compra o altres usos no són envasos i, per tant, no han de dipositar-se en el contenidor d’envasos lleugers (groc).

En els casos amb positius o en quarantena per Covid-19, segons les recomanacions del Ministeri de Sanitat, els residus del pacient, inclòs el material d’un sol ús utilitzat per la persona malalta (guants, mocadors, mascaretes), s’han d’eliminar en una bossa de plàstic (BOSSA 1) en un poal d’escombraries que s’ha de disposar a l’habitació, preferiblement amb tapa i pedal d’obertura, sense fer cap separació per al reciclatge.

La bossa de plàstic (BOSSA 1) s’ha de tancar adequadament i introduir-la en una segona bossa d’escombraries (BOSSA 2), on a més es dipositaran els guants i mascareta utilitzats pel cuidador i es tancarà adequadament abans de sortir de l’habitació.

La BOSSA 2, amb els residus anteriors, s’ha de dipositar amb la resta dels residus domèstics a la bossa d’escombraries (BOSSA 3) corresponent a la galleda de fracció resta. La BOSSA 3 també es tancarà adequadament. Immediatament després, hem de fer una completa higiene de mans, amb aigua i sabó, almenys durant 40-60 segons.

La BOSSA 3 es dipositarà exclusivament al contenidor de fracció rebuig (o en qualsevol altre sistema de recollida de fracció establerta en l’entitat local), i està totalment prohibit dipositar-la en els contenidors de recollida separada de qualsevol de les fraccions separades (orgànica, envasos, paper, vidre o tèxtil) o el seu abandonament en l’entorn.


19 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix