• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat Formentera insta al concessionari del servei de transport públic a posar en funcionament totes les línies d’estiu

Formentera insta al concessionari del servei de transport públic a posar en funcionament totes les línies d’estiu

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que d’acord amb les necessitats actuals de mobilitat a l’illa ha instat al concessionari del servei regular de transport públic de viatgers per carretera, Autocares Paya S.L., a la posada en funcionament, a partir del divendres 17 de juliol de 2020, de totes les línies d’estiu.

Donada la demanda actual, s’insta a Autocares Paya a prestar el servei amb les línies i freqüències realitzades durant els mesos de maig i octubre de 2019. A més, s’estableix que per tal de determinar la suficiència del servei l’empresa concessionària haurà d’informar setmanalment a l’àrea de Mobilitat del Consell de Formentera de les dades d’utilització del mateix, de manera que amb la mateixa periodicitat es puguin revisar a l’alça les freqüències necessàries.

De la mateixa manera s’ha informat a l’empresa que l’incompliment d’aquestes obligacions suposarà l’obertura del corresponent expedient d’imposició de penalitats, tot d’acord amb les clàusules que regeixen el contracte de concessió prolongat el 21 de desembre de 2020, respecte del qual el concessionari mostrà la seva conformitat, i que actualment es troba en vigor.

Evolució de la crisi de la covid-19
Cal recordar que a causa de l’estat d’alarma provocat per la crisi de la covid-19 el servei es va reduir per adaptar-se a la baixada de la demanda i a les necessitats de salut pública. Una vegada finalitzat l’estat d’alarma el passat 21 de juny i superada la fase 3 del Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat, des del Consell de Formentera es considera necessari procedir a la recuperació progressiva del servei habitual. Actualment s’està prestant de forma diària un servei mitjançant una línia d’autobús que resulta de la combinació de les línies L1 i L2.

En aquest sentit, el conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que “de forma imminent s’ha de millorar l’oferta del servei de transport públic per adaptar-se a les actuals necessitats de mobilitat de residents i turistes”.

15 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica