• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura Formentera celebra el Dia Internacional de la Dansa

Formentera celebra el Dia Internacional de la Dansa

Per celebrar avui el Dia Internacional de la Dansa els i les alumnes de l’Escola de Música i Dansa del Consell de Formentera han difós avui aquest vídeo a través de les xarxes socials. En el vídeo les ballarines han llegit en veu en off el manifest del segon Dia Internacional de la Dansa en època de pandèmia, fet pel ballarí principal del Stuttgart Ballet, Friedemann Vogel, coautor del manifiest que a continuació podeu llegir:

«Tot comença amb el moviment, un instint que tots tenim, i la dansa és un moviment refinat per a comunicar-se. Per molt que una tècnica impecable sigui important i impressionant, l’essència és el que el ballarí expressa dins d’aquest moviment.

Com a ballarins, estem en constant moviment, aspirant a crear aquests moments inoblidables. Independentment del gènere de dansa, és el que tot ballarí s’esforça per aconseguir. Així que quan de sobte, ja no se’ns permet actuar, amb els teatres tancats i els festivals cancel·lats, els nostres mons es paralitzen. No hi ha contacte físic. No hi ha espectacles. Sense públic. Mai en la història recent la comunitat de la dansa ha estat desafiada col·lectivament per a mantenir-se motivada, per a trobar la seva raó de ser.

No obstant això, és precisament ara quan ens han llevat una cosa valuosa quan realment apreciem el vital que és el que fem i el molt que la dansa significa per a la societat en general. Sovint, es lloa la destresa física dels ballarins, quan, en realitat, ens sosté encara més la nostra força mental. Crec que aquesta combinació única d’agilitat física i psicològica ens ajudarà a superar-nos, a reinventar-nos per a continuar ballant i inspirant».

29 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera