• Català
  • Castellano
  • English
Sala de Cultura / Cinema Filmoteca Formentera

Filmoteca Formentera

La Filmoteca de Formentera neix el 2008 per donar una oferta de cinema d’autor i de pel·lícules clàssiques. Les projeccions són en versió original subtitulades en castellà.
La Filmoteca compta amb una programació de tardor i hivern cada dimarts a les 20.30 h.

El Documental del mes:
El documental del mes té com a objectiu acostar el gènere documental al màxim nombre d'espectadors possible i incrementar la presència del documental a les pantalles cinematogràfiques.
Amb aquesta finalitat, el primer dijous de cada mes s’estrena una pel·lícula documental de qualitat, de temàtica i procedència diversa, a 40 ciutats de Catalunya, País Valencià, Illes Balears i la resta de l'Estat espanyol.
L’any 2005 i 2006 es portaren a terme dues edicions de la mostra europea de documentals, tots els dissabtes del mes de novembre, organitzada per Parallel 40 i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Formentera.
L’any 2007, impulsat per la direcció general de política lingüística del govern de les Illes Balears, el consell Insular de Formentera es suma a la iniciativa Balear signant des de les hores un conveni anual per a la projecció dels documentals amb subtítols en català.
Des de maig de 2009 El Documental del Mes salta les fronteres catalanes i estatals i comença a Llatinoamèrica: amb el suport del programa MEDIA de la Unió Europea s’estrena a 3 sales de Santiago de Xile. Aquest és l’inici d’una relació d’intercanvis de contingut cinematogràfic molt enriquidora entre Europa i Llatinoamèrica.
Els Documentals es projecten en versió original subtitulada en català a Catalunya, Alacant i les Illes Balears i en versió original subtitulada en castellà a la resta de l'Estat.
El documental del mes es projecta de gener a juny a la Sala de Cultura de Formentera a les 20.30 h, i de juliol a setembre a la plaça de Sant Ferran a les 22.00 h.

Més informació:
Parallel 40 · carrer de Mallorca, 209 pral. 2a, · 08036 Barcelona tel. 93 453 00 25 · Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

Ràdio Illa

Teatre de les Illes Balears

Música de les Illes Balears

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera