• Català
  • Castellano
  • English
Sala de Cultura / Cinema Arts escèniques

Arts escèniques

Grup de teatre s'Esglai:
Grup de teatre de Formentera que va néixer l’any 1982 amb motiu d’una vetllada organitzada per recaptar fons per a Mans Unides en una campanya contra la fam, quan un grup de persones escenificà el sainet La fechoría de Julio Cañado i una mena d’entremès titulat Esperant el metge. Aquestes representacions encetaren una afició teatral que al cap de trenta anys encara continua. Els muntatges se succeïren del 1983 i amb el nom de s’Esglai han escenificat obres de diferent temàtica (còmica costumista, thriler, sainet, d’humor negre, etc).
Amb motiu de les bodes d’or de l’establiment de les germanes de la Caritat a Formentera, representaren No és mai tard si s’arriba d’hora, comèdia en tres actes, original de Jaume Vilanova i Torreblanca. El 1990 tornaren a interpretar una obra de Joan Mas, Cavallet quan eres jove, intent de comèdia divertida i a estones sentimental que guanyà el premi de Teatre Mallorca 1966.
El 25 de desembre de 1994, representaren, en una única funció, l’obra de Bernat Joan i Marí, Marc Ferrer: Formentera. La nova terra, amb motiu del 300è aniversari del repoblament de Formentera.
També va sorgir el grup infantil “s’Esglaiet”, que ha escenificat l’obra Mans enlaire i ha participat en la mostra de teatre de Sant Josep (Eivissa) l’any 2000. Al 2007 li concedeixen el lliurament del Premi Illes Pitiüses, que patrocina i organitza Diario de Ibiza, en aquesta ja sisena edició consecutiva. Premis, cal no oblidar-ho, que evoquen i reconeixen els mèrits evidents de gent que ha volgut dedicar la seva vida al servei de la història, la cultura, l’estudi, l’ensenyament, la medicina, la investigació, la solidaritat... en definitiva, tasques humanitàries com les desenvolupades pel grup teatral nascut i arrelat a Formentera s'Esglai.

Espai_Frumentaria:
Espai de formació, producció i investigació en l’àmbit de les arts escèniques contemporànies que neix l’any 2009 per donar una oferta de tallers i cursos regulars.
Aquest, mitjançant un conveni amb el Consell Insular de Formentera té una cessió d’ús de les instal·lacions de la sala de cultura per incrementar l’oferta en aquesta disciplina, oferint les modalitats de:
- Curs regular de teatre (iniciació i avançat)
- Dansa/moviment (dos nivells)
- Acrobàcia
- Laboratori d'investigació escènica
- Laboratori de moviment

Arran d’això espai_frumentaria va organitzar, el 27 de març, la primera Jornada d’Arts escèniques en el dia Mundial del Teatre.

Contacte:
Miquel Costa: 622 83 33 51 · Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la · www.espaifrumentaria.com

Ràdio Illa

Teatre de les Illes Balears

Música de les Illes Balears

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera