• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat El Consell comunica a Red Eléctrica de España l'obligatorietat d'aturar les obres a la carretera des Ca Marí i restablir el trànsit

El Consell comunica a Red Eléctrica de España l'obligatorietat d'aturar les obres a la carretera des Ca Marí i restablir el trànsit

El Consell de Formentera ha comunicat a Red Eléctrica de España (REE) que a partir del pròxim diumenge 1 de maig no pot continuar amb les obres de construcció del tercer cable elèctric a la carretera des Ca Marí. Les obres, iniciades al mes d'octubre i que havien de finalitzar el 30 d'abril, han patit retards en els últims mesos a causa de la climatologia i de la falta de materials pels problemes de distribució que hi ha a nivell mundial.

Tenint en compte que s'inicia la temporada turística, el Consell de Formentera ha comunicat a Red Eléctrica de España que aturi les obres que actualment tenen tallada la carretera des Ca Marí i que les reiniciïn a partir del 15 d'octubre. En concret, es demana que a partir del pròxim diumenge 1 de maig no iniciïn feines noves i que, en el menor temps possible, tapin les sèquies que hi ha a la carretera i restableixin totalment la circulació. La Policia Local vigilarà el compliment d'aquesta comunicació.

Pel que fa a la carretera general, des del Consell també es demana a REE que es torni a asfaltar la via tan aviat com sigui possible. En aquest sentit, cal destacar que s'han patit retards en els últims mesos a causa de la climatologia. Mentre es facin les feines no es tallarà el trànsit, sinó que es regularà el pas per minimitzar les molèsties.

Recordam que les obres de construcció del tercer cable, que connectarà la subestació de Torrent a Eivissa amb la des Ca Marí a Formentera, inclouen el desplegament de dos enllaços de 132 quilovolts (kV) i permetran cobrir la demanda de Formentera de manera segura i estable, segons expliquen des de REE. La infraestructura té un pressupost de 96 milions d'euros.

27 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica