• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Esports Formentera ret homenatge als seus esportistes

Formentera ret homenatge als seus esportistes

foto 2022xi gala esport AFormentera ha celebrat avui a la Sala de Cultura (Cinema) la Gala de l'Esport per rendir homenatge als esportistes, clubs, voluntaris, patrocinadors i les persones que durant els anys 2020 i 2021 han destacat en l'àmbit de l'esport illenc. Andrea Romero i Mateo Sanz, han estat proclamats millors esportistes femení i masculí dels dos darrers anys. La gala, que ha estat presentada per la periodista esportiva Maria Mayans, ha comptat amb exhibicions de karate, taekwondo i patinatge artístic i ha estat retransmesa pels canals de YouTube del Consell de Formentera i IB3.

La festa esportiva ha reconegut també com a millor club el Club Bàsket Formentera, com millors equips el Cosmitos Esportiu i la SD Formentera, com millors esportistes promeses a Helena Lafuente i Mateo Jiménez; al millor entrenador, que ha estat Alex Figueiras; al millor en base als valors de l'esport, Agustí Moyà; com a la millor persona física que hagi tengut més relleu en la tasca del foment de l'esport, a Maria del Carmen Costa i a la companyia Trasmapi com la millor entitat patrocinadora.

La gala també ha reconegut els millors esportistes en cadascuna de les especialitats que varen presentar candidatura als premis. Les persones premiades han estat: Luka Romero (futbol), Roger Márquez (tennis), Alex Buchau (surf de vela), Andrea Romero (atletisme), Pamela Torres (judo), Darío Ibañez (ciclisme), Martí Juan (triatló), Carla Santamaría (tir amb arc), Paula Escandell (taekwondo) i Verónica Luceno (fútbol sala).

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha tancat l'acte i després de felicitar totes les persones i entitats guardonades, ha destacat que aquesta festa és sobretot un reconeixement a totes les persones que fan possible l'activitat esportiva a l'illa. "L'esport suma i ens enriqueix com a societat, per això mai hem de perdre la importància que té com a transformador social, com a eina que ajuda a la participació, a la integració social, a la igualtat... L'esport ens ajuda a trencar barreres i a superar prejudicis que molts lamentablement encara arrossegam, i des del Consell continuarem promocionant i accentuant els seus valors des de la base i la promoció".

Per la seva part, la consellera d'Esports, Paula Ferrer, ha agraït la feina de "tota la família de l'esport illenc, especialment en anys tan complicats com els de la pandèmia" i ha fet un reconeixement especial "a totes les persones voluntàries que col·laboren en els esdeveniments perquè sense elles seria impossible poder organitzar aquestes proves".

Després de l'acte, els alumnes del mòdul de cuina i serveis de l'IES Marc Ferrer han ofert un aperitiu a totes i tots els guardonats i al públic assistent.

5 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

posam-horizontal-color

escoles esportives municipals

caib esports

valors esport logo