• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència Un nou mestre artesà i set nous artesans a Formentera

Un nou mestre artesà i set nous artesans a Formentera

foto 2023iii artesa ALa presidenta i consellera de Comerç del Consell de Formentera, Ana Juan, ha fet entrega avui de vuit noves cartes d'artesania a les persones que varen superar l'examen de l'any passat. Han obtingut les noves cartes: Lorenzo Pepe, mestre artesà joier; Rosa Collell, artesana bossera; Lorena Escandell, artesana teixidora de punt; Maria del Carmen Costa Ferrer, artesana cosidora; Leile Ghenem, artesana passamanera; Valentina Llorens Matutes, artesana de bijuteria; Pep Juan Castelló, artesà joier, i Carlo de Bortoli, Debo, artesà decorador d'objectes.

En primer lloc, Ana Juan ha felicitat els artesans que han rebut les cartes. "L'artesania de Formentera està avui d'enhorabona, perquè el fet que cada any tenguem més artesans, i també més joves, amb ganes de formar-se, d'aprendre i de créixer ens demostra que tenim un sector fort i consolidat". La presidenta ha recordat que l'any passat es varen recuperar els exàmens d'artesans, que no es feien des de 2017, i es varen entregar sis diplomes (cinc d'artesans i un de mestre artesà). "Des del Consell consideram que el treball en el producte fet a mà és un ofici fonamental en el nostre teixit comercial que s'ha de valorar i les administracions hem d'acompanyar, protegir i impulsar", assenyalat Ana Juan, que també ha felicitat als representants de la ponència tècnica d'artesania que van avaluar els examinadors.

Els nous artesans varen superar un examen avaluat per la ponència tècnica d'artesania, formada per tècnics del Consell i mestres artesans, el passat mes de novembre, que consistia que l'artesà havia de realitzar en el seu taller el producte en el qual es volia especialitzar, mentre els membres del tribunal observaven els mètodes de treball i feien preguntes pràctiques sobre la tècnica i el procés d'elaboració. A més, els aspirants han de tenir coneixements dels temaris base, depenent de si s'opta al títol d'artesà o de mestre artesà, com ara nocions bàsiques de l'ofici artesà, eines, utillatge i maquinària propis de l'ofici, origen dels materials utilitzats, procés de preparació, manipulació, elaboració i acabat, o seguretat i higiene pròpies de l'ofici, entre d'altres.

Amb els nous diplomats, avui en dia a Formentera hi ha setanta-cinc artesans amb carta, dotze mestres artesans i quatre mestres artesans honorífics.


15 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE